GurusBaby.com

Pravilno disanje tijekom poroda

Pravilno disanje tijekom porodaMnoge trudnice nisu svjesni koliko je važno pravilno disanje tokom porođaja i rađanja. U našem vremenu, postoje posebne klase za trudnice, gdje je, između ostalog, naučiti pravilno disanje u procesu rada i isporuke. Također možete naći puno informacija o tehnikama disanja tijekom poroda na internetu i književnosti. Nudimo kratak pogled na sve što je povezano sa pravilnim disanjem po rođenju.

Zašto je važno pravilno disati?

Uz pravilno disanje za vrijeme rada ne samo da ubrzaju naravno, ali i značajno smanjiti bol. Sve ovo - rezultat smirenosti i opuštanja. Ove tehnike su dizajnirani na takav način da kada se primijeni dijafragme ne samo da ne ometa proces rođenja, ali, naprotiv, to pomaže mu. Fokusirajući se na proces disanja novih majka je rastrojen od bola, kao rezultat maternice otvara brže i generički proces je mnogo lakše.

Video: Pravilno disanje tokom porođaja - video kurs

Još jedna važna vrijednost pravilno disanje za vrijeme rada i rođenja - aktivno oksigenaciju tijela. Prije svega je potrebno za dijete za održavanje životnih procesa. Osim toga, velike količine kisika u radnom tokom ovog perioda u hitnim režim u toku porođaja potrebne mišiće majke. U različitim fazama rada treba vlastitu tehniku ​​disanja.

Disanje u borbama

sporo disanje. Pojava redovne kontrakcije ukazuje na pojavu prve faze rada. Kontrakcije u početku slaba i kratka. Da bi se olakšalo njihovo recommended "ekonomičan" i duboko disanje, u kojem je inspiratorni i izdisajni faze polako zamijeniti, i dah - jako dugo.

Na početku borbe čini izdisaju usta, oslobodite stresa, a zatim napraviti dah kroz nos i udahnuti sporo režimu disanje, tj. E., Mirna dah i dugi izdah miran. To će biti lakše kontrolirati taj proces, ako se udisati za 4 račune, i izdahnite - 6 računa.

Dah "kao pas". Tokom vremena, kontrakcije postaju duže i češće. Mnogo novih majki pomaže da se ublaži ovaj tip kontrakcija diše "kao pas" otvorenih usta.

Trebalo bi početi sa sporim disanje, a sa povećanjem intenziteta kontrakcije sve češće ga 1-2 udisaja u sekundi. Udisanje i trajanje izdisaja su približno iste, a dah mora biti miran i izdaha - bučan. Do kraja borbe da se vratim na spor dah.

Tokom disanja, "pas", žena može isušiti sluznice usta. Naravno, kako bi se spriječilo sušenje, možete pokriti usta rukom. Međutim, nisu sve majke su u stanju da mislim o tome u ovom periodu. Zbog toga je bolje povremeno isprati usta vodom.

Disanje u uzalud pokušaja

disanje na rođenjuDruga faza rada počinje nakon puna vrata maternice dilatacija i odlikuje pokušaja, tokom koje majke moraju maksimalno fizički napor. Tokom ovog perioda je veoma važno da se slušati na akušeru koji će voditi kada i kako da diše, kada da gura i kada - apsolutno ne.

U prosjeku pokušaja proteže oko jedne minute. Tako je, odmah nakon dubokog udisanja biti push, kao da su svi volumen zraka gura materice. Važno je da su svi napori su usmjerena na perineum. Ponekad žena s pokušajima zbog stresa jako napete mišiće lica i očiju. To može dovesti do oštećenja kapilara u tom području.

Jedan od najefikasnijih tehnika disanja za vrijeme rada - ". Dah svijeća" Koristeći ovu tehniku, duboko udahnite i izdahnite nos, usta, ako je potrebno da ugasi svijeću. Možete pratiti na dah u niskom twang sa samoglasnika "a", "y", "o", "s". Nakon rezanja glava liječnik obično preporučuje dišu "kao pas" ili sporo.

preporuke

Trenirati pravilno disanje potrebno je što je prije moguće. Ponekad na početku nastave u žena može uzrokovati hiperventilaciju simptome - gubitak svijesti, vrtoglavica i nepromišljenost. Da riješi takve prikazuje, možete disati u dlanove pridružio zajedno.

Vrlo dobro, ako tokom porođaja žene će zatvoriti u blizini osoba koja će joj pomoći da se nosi s tehnikom disanja, u pravo vrijeme će dati vodu navlažite usta.

Porođaj - iako prirodno, već složen proces. Pre-savladali tehnike disanja tijekom rada kako bi pomogao ženi opustiti i koncentrirati na rad. To će uvelike olakšati i ubrzati rođenja bebe.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Disanja tijekom radaDisanja tijekom rada
Disanje na rođenjuDisanje na rođenju
Da li je seks koristan u trudnoći?Da li je seks koristan u trudnoći?
Priprema za porođajPriprema za porođaj
Kako disati tijekom poroda: pravilne tehnike disanja tijekom poroda i boriKako disati tijekom poroda: pravilne tehnike disanja tijekom poroda i bori
Vežbe disanja za trudniceVežbe disanja za trudnice
Kako roditi djevojčice (mlade žene) i starije žene, korisno je proučiti prije isporukeKako roditi djevojčice (mlade žene) i starije žene, korisno je proučiti prije isporuke
Kako disati tijekom porodaKako disati tijekom poroda
Kako disati tijekom radaKako disati tijekom rada
Kako disati tijekom porodaKako disati tijekom poroda
» » » Pravilno disanje tijekom poroda

© 2011—2022 GurusBaby.com