GurusBaby.com

Trening bout

Kako da shvate da je borba za obukuŽensko tijelo - strava u njegovu funkcionalnost mašina, dizajniran s najvećom mogućom pažnjom. Da je žena bila u stanju da podnese i roditi dijete, on je radikalno restrukturirati, a zatim se vraća u prvobitno stanje. Neke promjene trudnica ne može primijetiti, drugi odmah uhvatiti okom, dok su drugi u stanju da uplaši čak i uravnotežen pojedinaca. Među potonje se samo obuku borbe. Počinju naglo, pred kraj trudnoće, a najavljuju da je pristup isporuke.

Nije opasna ako bout obuku tokom trudnoće?

Iz definicije jasno je da ove borbe nisu više od generalna proba prije rođenja. Oni moraju da se pripreme za rođenje bebe i sama žena i njene reproduktivne organe. Na kraju krajeva, oni će doživjeti ogroman teret, a porođaj će biti nepodnošljivo da nije bilo pripremnih borbe. U akademskim krugovima, oni su također poznat kao Braxton Hicks kontrakcije - u ime britanski naučnik i ginekolog, koji je prvi počeo da ih istražuju.

On je prvo rekao da je ova obuka nije opasna uopšte. Glavna stvar je da žena može napraviti razliku između treninga borbe tokom trudnoće nezdravim uslovima. I razumjeti to mora biti svoj, a ako će osjećaj biti neprirodno, odmah ode u bolnicu.

Kako ih prepoznati

U pripremi borba se ne miješati s bilo kojim patologiju, potrebno je znati neke njihove karakteristike:

  • Tokom treninga trudnica osjeća kontrakcije maternice napona, slično, na primjer, sa naponom podići na biceps gravitacije;
  • Trbuh na dodir postaje sve teže i izgledao izoštrio;
  • Trajanje kontrakcije - od 30 sekundi do 2 minute, ali ne više;
  • Određeni pojava frekvencija: jednom na sat, svakih pola sata ili svakih 20 minuta;
  • Smanjenja se obično javljaju u toku dana i jakih bolova nije izazvao.

Kada započinje trening bout

Uprkos činjenici da je već odavno poznat u periodu trudnoće općenito - 9 punih mjeseci, svaka žena rad počinje u trenutku: neko 37, neko - što je 41 sedmica. Što se tiče obuke rada, situacija je još nepredvidiv s njima. Osim činjenice da počnu u različite žene u različitim vremenima, oni se javljaju u svakog pojedinca. Neko cijele prošle trimestru da se osjećaju stalno: jači, slabiji, drugi ih ne primijetiti na sve.

Najranijeg perioda njihovog nastanka - 20 tjedana. Ako žena je vrlo pažljivo prati njihovo stanje, može ih osjetiti, ali su i dalje vrlo slaba u ovom trenutku. Ali kao plod će rasti, kontrakcije postaju intenzivniji, bolno i produženo. Većina žena počne da ih jasno osjetiti na 32-34 sedmice. I tu će biti gotovo se ne razlikuje od prave stvari u posljednjih nekoliko dana. Ovo se posebno odnosi na Nerotkinja majki.

Osim toga, smatra se da su borbe večeri obuke su češći nego, na primjer, jutro. Međutim, ako žena vodi aktivan način života, oni se mogu pojaviti u bilo koje vrijeme.

Nisu mogli biti?

Postoji prilično veliki kategoriju majki koje nikada nisu smatrali mečeva treninga. Ali to ne znači da su kontrakcije nisu uopšte. Mnogo toga ovisi o brizi žene, od nje prag bola na način života, pa čak i različitih faktora.

Sve je bilo u pojedinim tolerancije, a materice je u svakom slučaju će biti pripremljena za porođaj i naprezanje u redovnim intervalima. Postoje slučajevi kada žena ne oseća deo borbe treninga prije prvog rođenja, osjetiti ih u drugoj trudnoći. Obično, oni se plaše, ali to je norma, pa stoga ne treba da brinete.

Prema tome, prisustvo ili odsustvo tih osećanja ne utiče na tok trudnoće.

Osjećaj kada trenira bout

Obično, ove kontrakcije najviše liči jaka, iznenadna napetost u abdominalnom području. Čini se spontano, ponekad u porastu, ali većina oštro. A maksimalno 2 minute sve vratio u normalu, a onda se može ponoviti nakon određenog vremena, još nekoliko puta.

Ali ponekad česte obuku borbe može biti u pratnji jake bolove. Podsjetimo da ako je bol je teška, dugotrajno i praćeno oslobađanjem, onda bi trebalo odmah pozvati svog lekara ili ići u bolnicu. Ali, ako ti znaci nisu prisutni, onda možete pokušati ublažiti njegovo stanje:

  • Promijeniti položaj tijela. Neki iskusni mame se također savjetuje da popijete čašu vode i leže na lijevoj strani - ovo pomaže najbolji. Ostatak općenito - najbolji lijek, a to uvelike olakšava bol tokom mečeva treninga. Ali, ako ne postoji mogućnost da legne, trebalo bi barem sjediti ili nasloniti na nešto;
  • Uzmite toplom vodom. To opušta mišiće i pomaže da se oslobodite stresa;
  • Piti ili Papaverine Nospanum. Spazmolitici pomoći ublažiti bol, ali se ne savjetuje da se sami, bez preporuke lekara. Ne samo da ovih lijekova ometa prirodan proces pripreme za porođaj, tako da su i za otklanjanje spazam može maskirati bilo patologije slične preliminarnim borbe.

Ostaje da dodam da svaka nova majka je jedinstven, i receptima, pogodan za sve, ne. Najbolji prijatelj svake žene za vrijeme trudnoće - svog doktora, koji će reći u slučaju nesigurnosti, kada su kontrakcije početi obuku i dok prolaze. Stoga, ako postoje bilo kakve sumnje ili pitanja, najbolje je da se odmah okrenuti da ga za savjet.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Trening boutTrening bout
Ono što je lažna rada (trening meč, Braxton Hicks)Ono što je lažna rada (trening meč, Braxton Hicks)
False (obuka) boutFalse (obuka) bout
Trening Braxton-HicksTrening Braxton-Hicks
Trening boutTrening bout
Lažne rada bolovi u trudnoćiLažne rada bolovi u trudnoći
Obuka bout, senzacije i simptomiObuka bout, senzacije i simptomi
Lažne radaLažne rada
Kontrakcije - SimptomiKontrakcije - Simptomi
Ono što je trening meča (false rada) i kako ih razlikovati od prave stvari?Ono što je trening meča (false rada) i kako ih razlikovati od prave stvari?

© 2011—2022 GurusBaby.com