GurusBaby.com

Dijete se boji pasa: Je li to bilo dobro? Kako pomoći riješi straha

Video: Dječji strahovi - kako da biste dobili osloboditi od njih?

dijete se boji pasa 2

Kad god mašući vidi psa, ona plače i drži na nogama njegove majke. Igor - pikado off i radi, beže u svim žurbi, na drugu stranu "strašna zvijer". Sveta i zaustavi, kao da je u mrtvilo, sa širokim otvorenih od straha Očekujući. Svaka od ove djece se boji pasa. Kako možete im pomoći?

Strah od pasa - da li je dobar?

Kao zabrinuti roditelji, trudimo se da naučiti našu djecu da se nose sa životnim problemima. Međutim, neki odrasli vjeruju da je dobro kada je njihovo dijete se boji pasa - to je tako da će dijete biti oprezniji na šetnju kada se radi o nepoznatim životinjama. To je velika greška koja može igrati fatalnu ulogu u sudbini bebe!
dijete se boji pasa 5
Kada je osoba uplašena, on nesvjesno počinje da se ponaša kao žrtva: okreće leđa, stajališta, čini oštrim pokretima ruku. U ovom slučaju, znoj se pojavljuju posebna materija - feromoni - su zarobljeni životinja kao znak da ga je bilo strah. Dok je još dijete počinje da vrišti ili bježati, na kojem trenutku čak iu većini vrsta i srdačan mali pas može probuditi primitivne okrutna zvijer lovac. A onda je najmanje što će se dogoditi - dijete će ljutito zalajao ili ujede, što će dodatno ojačati strah. A ako deca nisu sreće između pasa jato - Problem je neizbježan. To je razlog zašto je važno da se pomogne djeci dobili osloboditi straha od životinja.

Kako "pomiriti" psa i malog čovjeka: dijete psiholog tips

Što više znamo o životinjama, manje čini nam zhudko. Većina klinci se ne plaše psa, a neočekivano, ne predviđa akcije djeteta (Loud laje oštar ubod uspomene manifestacije kao lizanje ili lice nivou uzgoj, pa čak i viši mrvice oka). Stoga, svi preklinjanja, zamjera, obećava "nagradu za hrabrost" vjerojatno neće raditi: win prirodni osjećaj samoodržanja, pomiješana sa primordijalne straha.

Budite strpljivi i dosljednost

1. Prvo moramo pomoći vašem djetetu da nauči kako da čita govor tijela životinje biti u stanju da prepozna svoju namjeru. Za ovaj stane stečene (na primjer, "doggonecrazy») ili napraviti svoj vlastiti igra na ploči. Zahtijevaju slike u boji različitih pasa u svim vrstama situacija. Svaka kartica zauzvrat razgovarali s djetetom: da li je siguran da se približi psa, i zašto. Neka dijete će doći do sa odraslom osobom smiješno pogodno za kućne ljubimce ili nadimak: Djeca su manje strah životinja, kad ih mogu nazvati "Fat Teddy" ili "pržiti Diggi". U isto vrijeme s djecom starijih mogu istraživati ​​karakteristike različitih vrsta.

Video: VLOG: Moji strahovi: Bojim se pasa, strah od ljudi plaše da pucaju! | Pomoć Novice blogera!

2. Nakon što je beba je ovladao osnovno razumijevanje govor tijela životinje, možete početi gledati na pse koji žive na udaljenosti. Za ovaj stane klupi nedaleko od prodavnicu kućnih ljubimaca ili iz ograđenog paddocks, izložbu.

Govorimo o svakom pojavio u vidokrugu psa:

  • Izgleda sretna, bezvoljan, strašna ili dobroćudni?
  • stari ili mladi?
  • zdravi ili mlitavo zbog oštećene šapu?
  • On je u stanju da lijepo hoda na uzici?
  • poslušna ona ili glupo?

3. Sljedeću fazu - pokušaj da se sastane s djetetom jednog psa. To mora biti odrasla osoba tiha, dobro ponašao pasa. Ne žurite klinac: on mora da želi da dodirne životinju. To je primijetio da djeca brzo rješavanje ovog, ako oni mogu tapkajte butini ili zadnje strane mali pas u vrijeme kada je vlasnik okreće glavu od djeteta. Ovo je veliki prvi korak. Ne morate da se fokusiraju i počne hvaliti dijete za odvažne - jer je to bio emotivni impuls, a ne raditi na sebi. Bolje je da se fokusira na zadovoljstvo dodiruju meke (glatka, kratka, sjajna, itd) vune.
dijete se boji pasa 1

Pokušati stvoriti sliku bebu psa kao osobu. Pitati mrvice domaćina životinje da priča o svojim omiljenim zanimanjima, navike i budalaštine doggie. Neka ga se smiješno priča iz života životinja.

Pokažite djetetu kako da pratite jednostavne komande psa i pitati Čad dati signal psa. Dijete će početi da se mnogo sigurnije kad shvati da je životinja u stanju da pravilno odgovoriti.
dijete se boji pasa 3
4. više tačaka komunikacije sa istim psom, čekati dok dijete ne počne da mu verujem i osjećaju ugodno "zvijer" u društvu. onda lagano ponovo korak po korak, uvesti drugu bebu, a onda - sa trećim Pesikov. Veliku pomoć u brzom približavanju čovjeka i životinje mogu imati druge djece već dugo vremena i sigurno komunikaciji sa psom.

5. To je vrijeme da "dovede u fazu" štene

dijete se boji pasa 4
U svakom slučaju, ne žuri da ga preda pravo na dlanu djeteta! Početi da se razmotri na daljinu, razgovaraju o tome šta njegove sličnosti i razlike u odnosu na odraslog psa. Emotivno opisati zadovoljstvo komuniciranja sa malom bespomoćno meke paušalno. Tek kada je dijete je spreman, nemoj ga spriječiti da dođu do i dodirnite mali pas. U ovom slučaju, pobrinite se da štene nije skočio, a da dijete ne plaši njegova majka. Neka dijete će učestvovati u prehrani pasa, zajedno sa odraslom osobom će se mali pas stoje u stalak na zadnje noge, držeći lice sa komadom hrane. Ali budite sigurni da monitor koji pas nije skok.

važan: Pokušaj da se štene u prvoj fazi (umjesto peti) borba sa strahom djeteta često dovodi do toga da svoju pas gleda mirno, s ljubavlju, kao član porodice, a ostatak psa i dalje neprijateljski čudovišta, užas koji sjedi u subcortex čak iu odraslih.

Mišljenje profesionalni pasa i djeteta psiholozi United: mnogo je bolje ako se dijete uči da je vješt posmatrač ponašanju životinja nego što je redovno pruža u bojali situaciji, gubi um terora. Onda, s vremenom, djeca će naučiti da je pasmina nježan, razigran psi, koji može biti potpuno siguran za interakciju. Mnogo je bezopasan nego da se plaše svi psi ostaju u ulozi životno žrtve.
dijete se boji pasa 6

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Engleski: naučiti životinjeEngleski: naučiti životinje
Korekcija strahova kod djeceKorekcija strahova kod djece
Šta ako je dijete plaši strancima?Šta ako je dijete plaši strancima?
Zašto postoje dječje strahove, kako se nositi s njima: dijete psiholog tipsZašto postoje dječje strahove, kako se nositi s njima: dijete psiholog tips
Dječje strahove: kako da se borim?Dječje strahove: kako da se borim?
Ono što dati vaše dijete pasOno što dati vaše dijete pas
A dijete boji mrakaA dijete boji mraka
On je sanjao psa u snuOn je sanjao psa u snu
Kako naučiti dijete da razlikuje bojeKako naučiti dijete da razlikuje boje
Dijete se boji da se kupaDijete se boji da se kupa
» » » Dijete se boji pasa: Je li to bilo dobro? Kako pomoći riješi straha

© 2011—2022 GurusBaby.com