GurusBaby.com

A dijete boji mraka

dijete boji mraka

Video: Strah ima velike oči, beba plaši mraka

Strah od mraka - to je fobija, zajednički za veliki broj djece predškolskog i školskog uzrasta rano. A to nije da je dijete se boji da spava u mraku samo zbog onoga što je učinio u tami ne mogu da vide. Naprotiv! Fantasia djeca ih privlači da takve slike kao odrasli uklapaju se! Evo i zmajevi sa spaljivanja oči, i vampiri, i zastrašujuće čudovišta. I svi oni žele da jedu, da uplaši, da ukrade bebu. Kako možete spavati?! Koje korake da se, ako običan noćno svjetlo ne pomaže?

dijeljenje strah

Video: Psihologija. strah od mraka kod djece. GuberniaTV

Ako je dijete boji mraka, ne pokušati da kontaktira njegov um, objašnjavajući neosnovanost strahove. Sve što ćete dobiti je kompletan beba uvjerenje da roditelji ga ne razumiju. Međutim, da se igra uz dim, govori o tome i da li vjeruju u duhove, ne možeš. Nedostatak informacija i nedostatak odgovarajuće logičko razmišljanje prepliću fantaziju sa stvarnošću da će samo pogoršati situaciju. Niti možemo rugati straha od mraka kod djece, jer će rezultat biti nisko samopoštovanje. U ovom slučaju, strah se ne ide nigdje. I, naravno, zabranjeno je zloupotrebljavaju klinac za njegov strah. Možda je strah od kazne, i zadržati dijete u svom krevetu u mračnoj sobi, ali to bi samo značilo da se boji te više nego mrak.

I šta da radim ako je dijete boji mraka? Kako da mu pomogne da se prevaziđu strah? Prvo, neophodno je da se pokaže, da se dokaže, da ubedi vaše dijete da su roditelji uvijek spremni da ga podrže. Čak su i zidovi između prostorija - to nije prepreka. Jedna reč beba - i roditelji su spremni da dođu do njega. Objasnite djetetu da ne vjerujem u čudovišta i duhove, ali prihvatiti činjenicu da on vjeruje u njihovo postojanje. Usput, uz strah od mraka kod djece odličan posao heroja njihovih omiljenih bajki. Ako ste uvjeriti dijete da jake Ilya strah od mraka kod djeceMuromets jednim potezom mača je u stanju da pokosi sve zlo, dijete može prevazići svoj strah. Razgovarati sa vaše dijete sve nijanse moguće noći napada. Neznanje i nemogućnost da se predvidi tok događaja - to je glavni razlog zašto deca plaše mraka. Ako se u razigran način za razvoj ove situacije će biti shvaćena od strane djeteta, strah povlači. Odlična opcija - plišani prijatelj s kojim možete spavati. Neka dijete nema sumnje da je medvjed ili zeko cijelu noć da čuvaju snu.

Video: Ako je dijete boji mraka, tu je pametno rješenje - utičnica SkyPlug 100S

Ako je iznad metode su se pokazale neefikasnim, preporučujemo kontaktirati profesionalac, jer je strah od mraka - to je vrlo bolno za stanje djeteta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kako staviti bebu na spavanjeKako staviti bebu na spavanje
A dijete boji mraka - kako da mu pomogneA dijete boji mraka - kako da mu pomogne
Korekcija strahova kod djeceKorekcija strahova kod djece
Kako naučiti bebu da spava odvojeno?Kako naučiti bebu da spava odvojeno?
Napomene za roditelje zabrinuti dijeteNapomene za roditelje zabrinuti dijete
Strah od djece predškolskog uzrasta - osvajanje zajednoStrah od djece predškolskog uzrasta - osvajanje zajedno
Dječje strahoveDječje strahove
Zašto postoje dječje strahove, kako se nositi s njima: dijete psiholog tipsZašto postoje dječje strahove, kako se nositi s njima: dijete psiholog tips
Kako staviti dijete u krevet na vrijeme?Kako staviti dijete u krevet na vrijeme?
Kako prevladati strah kod djeceKako prevladati strah kod djece

© 2011—2022 GurusBaby.com