GurusBaby.com

ABC dohrane, Part 1 - "Kada?"

Video: Abeceda za djecu. Razvoj crtani za djecu. A do O, Part 1

Prva stvar koja brine roditelje - kada početi?

Ne postoji jedna veličina odgovara svima određeni period spremnosti za nadohranu. Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, u koji je priložen i RAMS, isključivo dojenje treba nastaviti najmanje do 6 mjeseci. U prvih šest mjeseci života majčino mlijeko je sve što beba potrebe za hranljivih materija, vitamina i minerala. To ne treba dopaivanii voda (dijete čaj) ili bilo koju čvrstu hranu. U principu, majčino mlijeko je glavna hrana prve godine djetetovog života, a glavni cilj uvođenja dohrane - polako uvesti bebu da "odrasle" sto da podrže njegovu nutritivnu interesa, naučiti ga žvakati i pripremite se energično značajne količine čvrste hrane.

odlučuje da li "da li nije bilo vremena da se"Mama, prvenstveno treba fokusirati ne na apstraktne preporukama starosti, kao i na spremnosti pojedinih njegovih djeteta na novu vrstu hrane. različitu djecu "objaviti" znakove spremnosti na različite dobi, u prosjeku, od 5 do 9 mjeseci. Kako ocijeniti stupanj spremnosti? Zajedničke tačke su sljedeće:

- dijete udvostručio težinu rozhdenii-
- On je gladno siše mlijeko iz dva grudi i jasno hoće esche-
- beba je u mogućnosti da sjedi sama i mogu odvrnuti glavu ako mu se ne sviđa sadržaj lozhki-
- lijevo izbacivanja refleks jezik (ako je dijete dati hranu ili piće sa kašikom, ne uguši, ne gurati joj jezik, a može progutati) -
- dijete može držati u ruci i objekata namjerno prenose ih svojim rta-
- beba ima svoj prvi zub (priroda signale da je vrijeme da se nešto "napamet") -
- i, na kraju, najvažnije: beba je uzela aktivno interes u hrani. On željno gleda kašiku da je moja majka šalje svoje Rot- zasijedanja u odraslog krilu, pokušavajući da uđu u svoju tarelku- sretni da odgrize ili "otmusolivaet" komada predloženih sušenja, komad hljeba, morkovki- pounces na žlicu sa hranom ili graju dati komad ruke.

Ako dijete je prisutan samo jedan ili dva atributa (npr udvostručio porođajnu težinu i može da sjedi), to nije dovoljno da počne da se upoznaju sa čvrstu hranu. Čekati za većinu znakova, a zatim početi s povjerenjem.

Za mnoge majke se postavlja pitanje: što ako je dijete cijeli njegov izgled pokazuje želju da se popne u posudu za moju majku, na primjer, u 4,5 mjeseci? Ili drugu krajnost, u 8-9 mjeseci i dalje prkose svim pokušajima da mu ponudi nešto drugo, osim moje majke grudi?
Kada je u pitanju beba u prvih šest mjeseci života, onda, sa zanimanjem sve djeteta, to se ne preporučuje za početak čvrstu hranu ranije od 5 mjeseci (za djecu u potpunosti dojenja). Enzimskog sistema i gastrointestinalnog trakta djeteta tri ili četiri mjeseca još nisu spremni za varenje ništa drugo osim majčinog mlijeka ili prilagođene formule. Ako je dijete vrlo rano (4-4.5 mjeseca.) Zainteresovao u ishrani odraslih, najvjerovatnije, on samo voli da pazi za odrasle, žele da imitiraju svoje postupke, možda privlači jela (obično je posebno bio uspjeh kašike).
Ako dijete odbija drugoj polovini hranjenja, to obično imaju svoje razloge. Iskustvo pokazuje da su djeca s alergijskim raspoloženje, atopijskog dermatitisa, gušavost kasnije može pokazati interes za hranu za odrasle pse, nekoliko mjeseci kasnije od svojih vršnjaka da počne jesti energično značajan dio dohrane. Ova djeca definitivno ne treba da ubedi, zabave i odvratiti dok su jeli, pokušavajući da ih hrani "normalan" posluživanje. Oni su sebe više ugrožene tijelo se štiti od velike količine čvrste hrane, koji jednostavno ne mogu nositi.

Tako je, od svog mamac grudnichka, prvo pogledajte pažljivo na dijete: koliko je spreman da ode u ovu novu fazu svog razvoja. Ne zaboravite da je rano uvođenje dohrane nerazumno opasno za nastajanju beba probavni sistem je opterećen sa odloženim efektima koji se mogu javiti, od adolescencije. Polako, i vaša nagrada će biti velika izbirljivi dijete sa dobar apetit!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Dohranu dojenjaDohranu dojenja
ABC dohrane, 2. dio - "Zašto?"ABC dohrane, 2. dio - "Zašto?"
Kako uvesti čvrstu hranu kada miješa hrani?Kako uvesti čvrstu hranu kada miješa hrani?
Uvođenje dohraneUvođenje dohrane
Feeding djecuFeeding djecu
Dohranu na 4 mjeseca dojiDohranu na 4 mjeseca doji
Kada i kako da mamac dijeteKada i kako da mamac dijete
Kada uvesti čvrstu hranu dok dojite?Kada uvesti čvrstu hranu dok dojite?
Mame djecu od 4 mjesecaMame djecu od 4 mjeseca
Hranjenje shema za SZO za bebe i uskoHranjenje shema za SZO za bebe i usko
» » » ABC dohrane, Part 1 - "Kada?"

© 2011—2022 GurusBaby.com