GurusBaby.com

Rat u Siriji prijeti globalnoj polio epidemija

Video: Vakcinacija protiv dječje paralize u cijeloj zemlji će početi u ponedjeljak

Posljedice polio

Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je potvrdila izbijanje polio uzrokovane divlji virus u ratu opterećenu Siriji. Osim toga, patogena je otkrivena u otpadnoj vodi u Izraelu, dugi niz godina smatra da budu slobodni od divljih sojeva.

Zašto izbijanja zaraze?

Zaraćenih Siriji se ne obavlja rutinske vakcinacije djece od sprečiti vakcinacijom bolesti, koji uključuju dječja paraliza. situaciji, postoji opasnost da Među brojnim izbjeglicama koji su napustili svoju zemlju i da putuju po svijetu, može biti ne samo pacijentima, ali i asimptomatski nosioci divljeg soja virusa. Ovo je prava opasnost za ljude Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Pobjede nad smrtonosne infekcije kasni?

Prije oko 40 godina, i koji je najavio da dječja paraliza To će biti drugi nakon velike boginje infekcije, koje će biti u stanju da unište širom svijeta zbog imunizacije. Čak su razgovarali o uslovima prekida vakcinacije novorođenčadi. Posljednjih deset godina nije registrovan u evropskim zemljama, jedan slučaj bolesti. To je u prvi plan problem vakcine povezane polio. Ovo je izuzetno rijedak, ali ozbiljna komplikacija OPV vakcinacije, koja je uključivala oslabljeni, ali živi virus polio vakcine. Stoga, da spriječi pojavu novih slučajeva ove komplikacije Europe, SAD-a i bivšeg Sovjetskog Saveza prebacio na IPV - inaktiviraju (ubijenih) virus.

Problem je u tome ove vakcine generira mnogo slabiji imuni zaštitu od izazova s ​​divljim, agresivni virus. To važi samo pod uslovom da stvara jak tzv imuniteta. To je najmanje 95% ljudi moraju se vakcinisati. Onda čak i divlji virus, taloženje naizmjenično vakcinišu protiv organizmi postepeno slabi i umire. Ali, ako nije stvorio jak imuni sloj, divlji virus prodro ravno u tijelo nekoliko nevakcinisanih osoba postaje toliko ozbiljna da uzrokuje bolest je prisutna. I to će biti žrtve i one koji su vakcinisani IPV vakcine. To znači da je danas divlji soj virusa koji se širi iz Sirije, je potencijalno opasno za svu djecu mlađu od 10 godina živi u SAD-u, u Evropi i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Zašto SZO oglašava alarm

Da, jer zbog nedostatka sredstava cijepljenja u mnogim zemljama zbog ekonomske krize i sve veći broj odbijenih zahtjeva od vakcinacije ne postoji jak kolektivni imuni sloj koji može zaštititi ljude od bolesti. Na primjer, procenat pokrivenosti protiv dječje paralize (IPV vakcina barem) u Austriji je 83%, u Bosni i Hercegovini - 87%, u Ukrajini - 74%. Šta to znači? Kada ste u nekoj od ovih zemalja, najmanje jedan nosač divlje soj virusa za oko godinu dana, on će cirkuliše među nevakcinisanih asimptomatska, postepeno dobija na snazi. Neizbježno, da će doći trenutak kada će u narednih zaraženom osobom daju klasični slika bolesti. Budući da je ovo brzo treptati prerasta u epidemiju. U ovom slučaju, ne pate samo odbio da se vakcinišu, ali i onih koji su primili vakcinu IPV, umjesto OPV, odnosno djeca.

Video: kolere prijeti Siriji (vijesti)

Već danas, WHO ohrabruje imigracionih službi svih zemalja na poseban oprez. Opasnost od situacije je da divlji virus se izlučuje stolicom i mogu dugoročno, što znači da je više od ogromne udaljenosti, prenosi vodom. Tako da je vrlo važno da se pravilno poštovanje higijenskih normi, kao i odbijanje korištenja sirove vode za piće i kuhanje, uključujući i za pranje voća i povrća. Ali prvo morate aktivirati rad imunizacije stanovništva nije vakcinisano protiv dječje paralize. Vrijeme je za jesti - sada sve zavisi od toga da li će čovječanstvo moći raspolagati njima kako treba.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Polio kod djecePolio kod djece
Raspored cijepljenja za djecu. nacionalne vakcinacijeRaspored cijepljenja za djecu. nacionalne vakcinacije
Vakcinacija PENTAXIMVakcinacija PENTAXIM
Obavezna vakcinacija za djecuObavezna vakcinacija za djecu
Nacionalni raspored imunizacije protiv 11 bolestiNacionalni raspored imunizacije protiv 11 bolesti
Imovaks polioImovaks polio
Polio u djece - užasnog naslijeđa prošlosti stoljeća.Polio u djece - užasnog naslijeđa prošlosti stoljeća.
VakcineVakcine
Vakcinacija za djecu 3 mjeseca starostiVakcinacija za djecu 3 mjeseca starosti
Obavezno vakcinacijeObavezno vakcinacije
» » » Rat u Siriji prijeti globalnoj polio epidemija

© 2011—2022 GurusBaby.com