GurusBaby.com

Imovaks polio

Video: Vrste polio vakcine: PENTAXIM, DTP, polio Imovaks, Infanrix, Infanrix Hexa

Imovaks Polio - Inaktivirano cjepivo za prevenciju polio. Poliomijelitisa - akutna infektivna bolest koja je uzrokovana jednom od tri vrste polio virusa, moguće je da se okarakteriše veliki asortiman kliničkih manifestacija.

Video: Doctors podmitio priviki opasnosti za naciju Onishchenko Chervonskaya GARDOSIL

Tu je i paralitički i ne paralitičkog poliomijelitisa. Opasno paralitički polio, jer ostavlja uporan paraliza različitih grupa mišića koje dovodi do prava osoba sa invaliditetom. Inaktivirano cjepivo razvijen zamijeniti uživo oralna polio vakcina, kao vakcina je opasna komplikacija - vaktsinassotsiirovanny polio.

Vaktsinassotsiirovanny polio uzrokovane vakcine. Uvođenje dva injekcije inaktivirano cjepivo smanjuje mogućnost razvoja vaktsinassotsiirovannogo polio na nulu. Imovaks Polio sadrži inaktivirani polio vrste virusa 1,2,3. Vakcina se koristi za prevenciju polio kod djece uzrasta od 3 mjeseca i odrasle.

Imovaks polio se daje intramuskularno. Djece mlađe od kvadricepsa, kod starije djece i odraslih u deltoidni mišić. Zadnjice ne. Dozvoljena uvođenje Imovaks Polio ispod kože. Intravenske primjene je kontraindicirana.

Video: Vakcina protiv dječje paralize

Imovaks Polio

Imovaks Polio koristiti i kao monovalentni, pa možda naizmenično sa oralnom polio vakcinom. Alternacija vam omogućava da smanji troškove kursa vakcinacije, da razviju zaštitni imunitet protiv polio virusa. Shema Imovaks Polio Vaccine: prvi vvedenie- drugom uprave nakon 45 dana od pervogo- treći nakon 45 dana od drugog. Prvi revakcinacija učiniti u godinu dana od trećeg, drugi buster dozu nakon dva mjeseca od prvog. Ako se produžio rokove, vakcinacija nije obnovljena.

Video: vakcinacija - za jedan protiv (grip, rubeola, polіomієlіt)!

Imovaks Polio

Raspored cijepljenja vakcina vakcinacija sastoji se od tri doze vakcine u mjesecima 3,4.5 Imovaks Polio, i 6 mjeseci života, žive oralne vakcine. Revakcinacija se provodi u 18 mjeseci, drugi se odvija u 20 mjeseci. Revakcinacija izvodi uživo oralne vakcine. Na zahtjev, live oralna vakcina može zamijeniti Imovaks Polio (uz doplatu).

Primjena Imovaks Polio sa drugim vakcinama

Imovaks Polio se može primjenjivati ​​s drugim vakcinama u nacionalnom kalendaru preventivne vakcinacije u jednom danu, osim BCG. Primjena Imovaks Polio sa drugim vakcinama ne utiče na njihovu sposobnost da stvori imunitet. Tako prenosivost vakcine nije pogoršala, iznos od strane reakcija ne raste. Međutim, administracija nekoliko vakcina u jednom danu - pretjerane opterećenje na imuni sistem.

Imovaks Polio - nuspojava i kontraindikacija

Lokalne reakcije na Imovaks Polio rijetko: crvenilo, bol, otvrdnuće na mjestu uboda. To ne zahtijeva poseban tretman, prolazi kroz 1-2 dana. Uobičajene reakcije na Imovaks Polio - groznica, bol u mišićima, pospanost, letargija, slabost u prvih nekoliko dana nakon vakcinacije.

Ne vakcinisati sa porastom tjelesne temperature, akutna manifestacija infekcije, egzacerbacije kroničnih bolesti, alergija na komponente vakcine, alergija na prethodne administracije vakcine. Imovaks Polio se primjenjuje samo na zdravu djecu, odrasle osobe. Prije cijepljenja doktor ispituje pacijenta za pogoršanje kroničnih bolesti. Za osobu stariju od 18 godina, revakcinacija Kurs se sastoji od jedne doze svakih 10 godina.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Polio kod djecePolio kod djece
Raspored cijepljenja za djecu. nacionalne vakcinacijeRaspored cijepljenja za djecu. nacionalne vakcinacije
Vakcinacija PENTAXIMVakcinacija PENTAXIM
Obavezna vakcinacija za djecuObavezna vakcinacija za djecu
Polio - ono što boli dijete?Polio - ono što boli dijete?
Poliomijelitis kod djece. Uzroci, simptomi, liječenju i prevencijiPoliomijelitis kod djece. Uzroci, simptomi, liječenju i prevenciji
Polio u djece - užasnog naslijeđa prošlosti stoljeća.Polio u djece - užasnog naslijeđa prošlosti stoljeća.
VakcineVakcine
Temperatura nakon vakcinacijeTemperatura nakon vakcinacije
Rat u Siriji prijeti globalnoj polio epidemijaRat u Siriji prijeti globalnoj polio epidemija

© 2011—2022 GurusBaby.com