GurusBaby.com

Vertikalna rođenja - je siguran za majku i za fetus prirodno

generacije sjedi 2

Prema legendi, roditi u ležećem položaju, po prvi put su održani tek prije dvije stotine godina - hiru francuskog kralja, koji je obožavao gledati rođenja njihove djece favorita. I neposredno prije porođaja čučanje. Postoji li neka prednost za vertikalnu isporuku?

Što je vertikalna rođenja

Ako mislite da je hodanje na prenatalne odjelu ili vožnja fitball u prvom periodu, kada je cerviks otvara u toku rada, to je vertikalna rođenja - u pravu! Ovaj termin se primjenjuje u slučajevima kada je žena u ležaj-down period u vrijeme protjerivanja iz materice fetusa, ne leži na leđima u akušerskih stolicu i sjedi na sve četiri. Samo sjedi, ona prvo skida novorođenče mrvice na ruke i odnosi se na grudi, ali ovaj put ona ostavlja posljednje, to jest, zaključno trećoj fazi rada. I upravo u prenatalnom budućnosti mama ima pravo da radi šta god ona hoće: i leži u krevetu na leđima ili sa strane, a stoji na sve četiri, i slično, odmara za vrijeme borbe s rukama na stolu i objesiti na poseban konopac ili pričvršćen na zid bara i swing na loptu.

Argumenti navijači vertikalne poroda

Radeći u bolnici, liječnici su odavno uočili upečatljiv obrazac: ako dozvolite ženama da biraju, u kom položaju oni trebali početak sačekati borbe, mnogo su veće šanse da vole da stane na noge, njihanje od jedne na drugu stranu na fitball ili dolje na sve četiri, ali ne lezi. To je i razumljivo: u ležećem položaju, kada je materice komprimira živca stabala sakralne kralježnice, mnogo više bolno kontrakcija.

Video: Video stvarne isporuke. Žena rodila dijete na internetu. Stop carski rez !!!

Ali to nije samo u smanjenju boli. Kanal kroz koji voće ostavlja tijelo majke u ležećem stavu je paralelno sa podom, dok je vertikalna porođaja - gotovo ravno gore i dolje. To je, u prvom slučaju, promocija djeteta javlja samo pod utjecajem kontrakcije materice, au drugom brže rođeni pomaže gravitacije i svoju tjelesnu težinu bebe. U ovom slučaju, cerviksa i tkiva perineuma se prostirala ne govedina (samo tijekom rada), i postepeno, To smanjuje rizik od rupture.

Nakon rođenja fetusa materice (pod utjecajem kontinuiranog pritiska na nju žensko tijelo) ne mogu da se opuste prerano i još jednom znatno smanjen, protjerivanje posteljica. Dakle, sama priroda upozorava veliki gubitak krvi u porodiljske.

Video: rađanje djeteta, dajući proces rađanja

Kako su vertikalni rođenja

Stanovnici razvijenih zemalja ne bi pristali da slijede primjer aboridžinske žene na Novom Zelandu, ipak roditi u džungli. Čekaju se nastavlja borbu zahvatila visi vinove loze, i uzalud pokušajima da padne i uzimaju ruke nastajanju tijelo njenog djeteta. Ali, kako bi bili što bliže prirodi, sada to nije potrebno. Medicinskih centara, gdje je praksa vertikalne rođenja, su opremljeni za tu posebnu namještaja. Može biti nekoliko:

Video: Prvi korak u stvaranju djeteta [naravno prirodni porođaj]

generacije sjedi 1

  • Drvene stolice poseban oblik (kao na slici). Važno je da je upravo visinu i širinu fit žena u radu, pa često to napreduje budućnost tata.
  • Posebna podesiva po visini, akušersku tvornica stolica proizvodnju.
  • Viseći jak konopac i / ili pričvršćen na različitim visinama na zidu bara.

U idealnom slučaju, sa početkom ležaj-down perioda, žena treba samo čučnuo, širenje bokova i držeći se za ruke na traci ili uže. U ovom položaju, to bi trebalo biti sve dok nakon rođenja neće odstupiti ni zadnji.

Ali, to zahtijeva vrlo ozbiljan fitnes i potrebno je puno truda. Nije svaki porodiljama može izdržati takav teret. Jer neki opstetričari nude mama jedna varijacija vertikalnog rođenja: na sve četiri natrag do doktora. To je manje fiziološki opciju, kao porođajni kanal, kroz koji se fetus se kreće, nije usmjeren ravno dolje. Stoga, imajući-down period, malo duže. Osim toga, doktor je teško pratiti stanje međice, što povećava rizik od perinealnom suza. Još jedna mana - značajno opterećenje na koljena zglobova, jer žena nema dugo vremena mogućnost za promjenu poziciju da protegnuti noge malo.

generacije sjedi 3

Civilizovanije alternativa, koja je spremna da prihvati trudnica - je rođenje u sjedećem položaju na niskoj stolici ili posebne opstetričkim stolicu. Tako upravljati s manje napora za održavanje držanje na sve četiri, pomogao time što u okviru dostupnost užeta ili gola. Još bolje, Mama sjedi na krilu svoje supruge. On podržava njegova supruga, masira leđa, šapuće ohrabrujuće riječi, pa čak se trudi s njom. To je istina isporuke partnerstvo! U ovom položaju, babica tehnički lakše implementirati zaštitu u prepone porodiljama trenutku erupcije glavu.

video: "homebirth" pod nadzorom stručnjaka. Odjel za porod kod kuće u PMC majku i dijete

Nakon uklanjanja beba odmah dao za majku. Ali nakon posljednjeg polaska, ona će morati da idu u uobičajenim opstetričkih stolicu, doktor može ispitati porođajni kanal, prema njima protiv infekcije i uzeti u internim ruptura.

važan

Sve ove opcije su pogodne samo za apsolutno zdrave trudnice. Kako je mogla bilo koja žena insistirao o održavanju vertikalne rođenja, ili visok rizik od komplikacija, zahtijevaju aktivnu pomoć mame ili fetusa, ona će morati da poštuju doktora i odmah legne.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Korisni vježbe u trudnoćiKorisni vježbe u trudnoći
Perioda isporukePerioda isporuke
Gimnastika za rotaciju fetusa u trbuhuGimnastika za rotaciju fetusa u trbuhu
Vježbe za djecu na fitballVježbe za djecu na fitball
Vertikalna rođenjaVertikalna rođenja
Vertikalna rođenjaVertikalna rođenja
Vježba na lopti za bebeVježba na lopti za bebe
Izbacivanje fetusaIzbacivanje fetusa
Trudnoća i proširene veneTrudnoća i proširene vene
U kojem je položaju hraniti novorođenče dojkeU kojem je položaju hraniti novorođenče dojke
» » » Vertikalna rođenja - je siguran za majku i za fetus prirodno

© 2011—2022 GurusBaby.com