GurusBaby.com

Praznine u porođaju: šta su i kako ih izbjeći. Perinealno masaža tokom trudnoće i ponašanje majki prilikom pokušaja

incizija perineuma

San svakog budućeg majka - da rađaju bez perinealnom i cerviksa. Recite nam kako da se u broj takvih sreće. Kao i da se može prekinuti i koji određuje stanje porođajni kanal.

Zašto koža može protezati

Ljudske kože je potpuno prožeta gustu mrežu vezivnog tkiva elastičnih vlakana. Oni su tako nazvana zbog njihove sposobnosti da snažno protezao bez suzenje, a onda opet postepeno smanjuje na početno stanje. Tipičan primjer takvog veliku prednost, posebno kože - trudna trbuh, niču u obimu povremeno do 120 cm i ponovo ravnanje nekoliko tjedana nakon rođenja. Sada znate da je stanje prednjeg trbušnog zida ne zavisi samo od snage mišića medija, ali i na sadržaj kože elastičnih vlakana.

To je rastrzan tokom porođaja

perineum

epiziotomije i epiziorrafiya

Prepone vanjskog - to je koža, koje smo već razgovarali o divno elastičnost. To je to, ako postoji ruptura prijetnje, doktor, uzimajući isporuku, komadi sa makazama. Slash (epiziotomija) može voditi ka rektuma (roze strelicu u dijagramu) ili pod uglom (zelena strelica). To je učinjeno kako bi se sprečilo teške perinealnom ozljede kože u kojoj razmozhzhenie tkivo može doći čak i rektuma, koji je prepun ozbiljnih komplikacija i dugotrajne terapije.

Nakon uklanjanja beba doktor stavlja uredan šav koji leči mnogo brže od prirodnog pauze, ostavljajući tanki ožiljak. Problem je što u području ožiljka elastičnih vlakana zamjenjuju grublji kolagen koji se ne može razvući. Tokom naredne isporuke, posebno ako je fetus veliki ili post-rok, vrlo visoka vjerojatnost perineuma ožiljak na njemu. Dakle, ponovno radničke žena doktor normalno ponovo čini rez na koži.

vagina

Vagina - ovo sluznice. Ima nabrane površine rastegnuti pod pritiskom te na taj način pruža zaštitu u radu donošenjem glavu i ramena od voća. Izolovana praznine u ovoj oblasti, uključujući i malih usana - često površne i male, i dublje - u kombinaciji sa kožom perineuma povrede.

cerviks

To je najdublji području kanala rođenja, izložen jakim napetost. Ovaj kanal formiran u kružni mišić. Kada se pojavi iznenada ili prevelik pritisak na glave ploda su moguće rupture različite težine ovisno o dužini. U najtežim slučajevima, oštećenja tkiva mogu "puzi", čak i na tijelu maternice.

U kojim situacijama mogu nastati praznina tkiva, što čini porođajni kanal:

  • sa brzim rodah-
  • kada diskoordintsii generički djelatnošću
  • kada veliki plode-
  • sa traumatskim akušerski prednosti: primjena izlaza pincete na bebinu glavu na pritisak na trbuh majke tokom rada, sa vakuum ekstraktsii-
  • kada muči ponašanje žena tokom dilatacije cerviksa i uzalud pokušaja.

Kako izbjeći suze tokom porođaja

Imate li majke pauze genitalnog trakta za predviđanje vjerojatno nemoguće, jer to ovisi o mnogim okolnostima. Ali značajno smanjiti rizik od takvog problema može biti. Postoji nekoliko načina.

1. Masirajte perineum kože i sluznica predvorja

nakon higijenski tuš podmazati kožu intimnog područja bilo povrća, beba ili kozmetičkih ulja. Lezite na leđa, noge savijene, i opustite se što je više moguće. Unesite plitko vagine sa dva prsta i lagano rastegnuti kožu ih, pritiskom na anus, i držeći se napetost vrh je ne manje od minute. Nakon zaustavljanja pritisak i nježno masirajte kožu. Ponovite to nekoliko puta za redom.

Ova masaža u ranoj trudnoći može najviše učiniti, a u kasnijim fazama će morati posegnuti za pomoć svog muža. To je kontraindicirana s prijetnjom prekida, u pratnji naglašenim slabosti ili početak otvaranja vrata maternice, kod upalnih procesa u genitalnih organa.

Takav postupak će biti na snazi ​​iu Nerotkinja žene i one majke koje imaju u prepone je već stara postnatalni ožiljaka. Međutim, važno je zapamtiti da obavlja na redovnoj osnovi, a uoči rođenja - dan. Inače, u periodu ležaj-dole, babica, rođenje polaznik, obavlja na isti način tokom umetanje glave ploda. Tako da ona polako se proteže ispred predvorja, pripremajući ga. Ona dolazi u setu obaveznih mjera za zaštitu perineum iz kidanje.

Video: Kako prepoznati BOUT

izvršenje 2. jasnih naznaka babica prilikom pokušaja

Od tada, kao žena u porođajni kanal prikazana je smanjiti kroz krunu djeteta stoji u njoj mezhdunozhe babica pritisne dolje na dlanu fetusa glavu u silaznom smjeru. Tako da sprečava preuranjeno produžetak glave. Ovo je kako bi se osiguralo da beba kroz porođajni kanal prošla najmanji - parieto-okcipitalnog - veličine. Istovremeno prstiju drugog strane, koža međice majku napreduje prema izlazu iz bebinu glavu postepeno gura. U ovom slučaju, to je sigurno procijeniti stanje porođajni kanal, tako da ne propustite trenutak je oko suza kožu. Bledi dramatično, mnogo tanji i "Numb", potpuno gubi osjetljivost. Onda je doktor čini rez sa škarama brzo. Ovo je kompletan set mjera za zaštitu perineum prilikom isporuke praznine.

uzalud pokušaja

Jedna žena iz rada u ležaj-down periodu treba pažljivo slušati upute babica brzo i precizno ih obavljaju. I ne postoje problemi ili sporova - jer sekundi računati! To može zahtijevati:

  1. Slabiji ili jači pritisak.
  2. Nemojte gurati na sve i umjesto toga često na površinu da diše, da sačeka kroz borbu (u ovom trenutku se obično protežu i prebacite kože perineuma do vrha ploda).
  3. Long mlako čvršće (ili je potrebno da uradite je disekcija međice, ili čekati na red fetusa teleta).
  4. Ne viči, ali disanje s otvorenim ustima (tako da se prebacite majke pažnju, što vam omogućava da se opustite mišiće porođajni kanal).
  5. Ne podižite karlicu i da ne pravi nagle pokrete, tako da se ne ometa babica za zaštitu perineum iz kidanje.

3. Pravilno disanje za vrijeme rada i uzalud pokušaja

tehnike disanja ne samo pomoći da se smanji bol. Važno je da se u ovom slučaju voće ne kreće u trzajima i glatko i postepeno, guranje, i bez cepanja tkanine načina plemenske majke.

4. Swinging u sjedećem položaju na fitball u periodu cervikalne dilatacije

Korist od porođaja u uspravnom položaju - vidjeti ovdje.

5. Mirna ponašanje i maksimalno opuštanje međice tijekom porođaja

lakše se protežu od guste mekog tkiva. Mišići maternice nije predmet želje žena. Ne možete prisiliti volju da zaustavi borbu. Ali dodajte već snažan napetost vratnih mišića može biti kružni, ako bacanje, vrišti i disati pravilno. Dijete gura skupljanje materice tijela, i dalje se kreću kroz porođajni kanal, prevazilaženje jači otpor. Kao rezultat toga, on će patiti, a majka će imati duboke pukotine. A ako ne naprezati između kontrakcija i pokušajte se opustiti što je više moguće, perinealno tkiva postaju mnogo više savitljiv i može razvući.

Povećava vjerojatnost da rađaju bez suza redovan fizičkog treninga tokom trudnoće. posebno korisno plivanje i aerobik u vodi. Ništa manje korist će donijeti biciklizam ili ljuljanje u sjedećem položaju na fitball. Osim toga, koža je manje elastična ako je nakupila puno tekućine, ili imate debelim slojem masti. Stoga je važno jesti i sprečavanja nastanka edema.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Hipertonije materice u trudnoćiHipertonije materice u trudnoći
Uzroci i liječenje preloma tokom porođajaUzroci i liječenje preloma tokom porođaja
Kako izgubiti na težini i da ukloni stomaku nakon porodaKako izgubiti na težini i da ukloni stomaku nakon poroda
Perinealno suze tokom porođajaPerinealno suze tokom porođaja
Praznine u porođajuPraznine u porođaju
Pauze tokom porođaja - da shvati razlogePauze tokom porođaja - da shvati razloge
Cerviks u trudnoćiCerviks u trudnoći
Pročitajte ruske narodne priče "ne koze sa orasima"Pročitajte ruske narodne priče "ne koze sa orasima"
Strije u trudnoći: kako izbjeći?Strije u trudnoći: kako izbjeći?
PokušajiPokušaji
» » » Praznine u porođaju: šta su i kako ih izbjeći. Perinealno masaža tokom trudnoće i ponašanje majki prilikom pokušaja

© 2011—2022 GurusBaby.com