GurusBaby.com

Kako disati tijekom poroda: pravilne tehnike disanja tijekom poroda i bori

Dyhanie-pri-Rodah

Pravilno disanje za vrijeme rada u stanju da stvori čudo! Cerviks će otvoriti brže i manje bolno, dijete neće patiti od nedostatka kisika, pokušava da postanu jači. tehnike nije slučajno disanja tijekom poroda babica naučiti žena čim uđe u prenatalne odjelu. Ali ovaj put, trudnica je često u stanju stresa, što ju sprečava da se setim upute. Zato je bolje da se bave unaprijed, tako da ne dođe do zabune u pravom trenutku.

Zašto da diše za vrijeme poroda

Zašto tijekom rada kako bi se kontrolirati svoje disanje? Šta babica stalno je podsjetio kako disati tokom porođaja, pozivajući da se ne vrišti? Zašto sporo izdisanje ublažava bol i poboljšava duboko pokušaja dah? Objašnjivo.

Uterus - moćan mišića. Postepeno se otvara njen kontrakcija tokom porođaja u prvom periodu cerviksa, šireći kanal kroz koji će se roditi dijete. A žena ne može svjesno kontrolirati taj proces, kao što su kompresija prste u pesnicu. Kontrakcije ne mogu htio stop ili ubrzati jer su predmet samo na utjecaj hormona. Kada žena u radnom plače, ona glagolska vremena gore, nehotice stežu mišiće međice. U ovom slučaju, cerviks je kao okamenjen, ali bori se proteže od vrha u donjem segmentu. Kao rezultat toga, povećava bol, a na vratu se pojavljuju praznine, povećanje u vrijeme prolaska bebinu glavu. Pravilno disanje tijekom poroda slabi mišiće. To znači da je u toku borba za vrat će lako i bez prekida se protežu.

Ako je trudnica plače, zabrinut, u njenom telu dramatično povećava količinu hormona stresa. Pod njihovim uticajem spazmiruyutsya krvnih sudova, uključujući i posteljica, povišen krvni pritisak. To dovodi do kisika izgladnjivanje fetusa i povećati rizik od krvarenja u majke. Pravilno disanje tijekom poroda zasićuje krv sa kiseonikom i opušta krvne sudove, povećava isporuke krvi kroz posteljicu do bebe.

Čak je i pravilno disanje tijekom rada neće biti u mogućnosti da u potpunosti osloboditi žena u bolovima. Ali potreba za kontrolu snage i trajanja udaha i izdaha odvraća od bola, na taj način ih zvuka.

Od početka pokušaja bol povuče, pa želite da se opustite! Ali da gura bebu iz utrobe, uterus mišićne snage nije dovoljno. Potrebni su napori trbušnih mišića i dijafragme, i koji se sastoji od mišića. Držeći dah nakon moćan inspiracija povećava pritisak na plod i ubrzava njegovog rođenja.

disanja tehnika pri porodu

Na početku prve faze rada, kada je cerviks postupno otvara, borbe maloboleznennye, kratka, sa velikim interval za odmor. U ovom trenutku, korisne početak treninga učiniti kratak duboko i nos 2 puta duže nego mekih izdisaju kroz usta polusomknutye ili oduzet cijev za usne. Sa povećanjem intenziteta kontrakcija, ovaj tip disanja je održavan, ali mora da bude prisiljen. To je da udahne i izdahnite na silu, kao da su na dnu dubokog bazena vode. Ako želi da češće disati - to nije zabranjeno. Dakle, bol će se osjetiti slabiji. Kada se bitka počinje da slabi, neophodno je da se uspori disanje, pokušavajući se opustiti što je više moguće.

Kada je cerviks je gotovo u potpunosti otkriva, kontrakcije postaju dugotrajan i vrlo bolno. U ovom trenutku, neophodno je kao da udahne i izdahnite kroz usta je češće moguće i brže, kao što je to u žaru psa. Disanje je plitko, samo je potrebno na kraju borbe da se duboko i polako izdahnite opuštanje.

Kako disati tijekom porođaja prilikom pokušaja

Od početka borbe treba da bude što je moguće dublje udahnuti i držati dah. Onda zamislite kako je sav vazduh u plućima teče u području dijafragme, ide tamo u moćnu šaku i snažno pritiskajući na maternicu. U ovom trenutku, ne postoji bol, samo novi majka oseća jaku želju da se napregne kao zatvor. To nije potrebno suzbiti tu želju - da se gura. Ako ustručavajte se i pokušati da zadrži potrebu čvršće, napon prilet krv u lice, počet će rasprsnuti sitnih kapilara u koži grudi, lica i konjunktive oka. Zapamtite: prije isporuke za sve učiniti čišćenja klistir, a u trenutku rođenja glave, ona steže rektuma je bolje od bilo gužve. Zbog toga je potrebno da se odbaci štetne skromnost i nakon duboko udahnuo u pokušaju da gurnuti glavu djeteta iz perineum.

Ako se tijekom pokušaja bučnim izdisaju ili vrisak, zatim borba će se održati u uzalud: Šef ne napreduje na izlaz milimetra. Dozvoljeno je samo reži tiho kroz zatvorene usne da izgovori dužeg ili duge zvučnih signala i-i-i-i (ne kao dobro ah, ne-u i oh-oh-oh!).

Nakon završetka pokušaja da se polako izdahnite kroz usta, istezanje usne, i opustite se. Dok materice nije napet, važno je da pokušate da se opustite. Stoga je potrebno da diše mirno, malo dublje nego što je uobičajeno.

Kada na sljedećem borba će izgledati glava babica pita disati. Neophodno je da se zaustavi guranje, brzo izdahnite i da često udisaja. U ovom trenutku na koži perineuma lagano prebaciti sa vrha djeteta u najširem dijelu, da nije bilo praznina. Stoga je važno da i dalje diše često dok babica ponovo pita čvršće. To je obično dovoljno kucati malo zraka u grudi i napeti mlako do ramena su novorođene bebe. Onda se možete opustiti: baby care će sastaviti bez učešća majke. Sve! Možete se opustiti i disati onako kako želite.

Kako disati tijekom porođaja u trenutku odvajanja posteljice

Placenta odvaja u roku od nekoliko minuta nakon rođenja. Nakon što je tim babice moraju da duboko udahnite, zadržite dah, a ne toliko čvršće. Po pravilu, jedan takav sila je dovoljno.

Trenirati da pravilno disati za vrijeme trudnoće treba da bude s oprezom.
U svakom slučaju, to je nemoguće učiniti napor u punoj snazi. I zapamtite: česte duboko može izazvati vrtoglavicu.

Ključna pitanja: Kako disati tijekom poroda? Pravilno disanje za vrijeme rada. Disanje Tehnika u porođaju. disanja tehnika pri porodu

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Disanja tijekom radaDisanja tijekom rada
Disanje na rođenjuDisanje na rođenju
Kako da gura tokom rada: nekoliko pravila za lakše dostava!Kako da gura tokom rada: nekoliko pravila za lakše dostava!
Kako disati tijekom porodaKako disati tijekom poroda
Kako se ponašati tijekom porođaja?Kako se ponašati tijekom porođaja?
Pravilno disanje tijekom porodaPravilno disanje tijekom poroda
Kontrakcije na porođajuKontrakcije na porođaju
Auditivni trening tokom porođajaAuditivni trening tokom porođaja
Kako disati tijekom porodaKako disati tijekom poroda
Kako disati tijekom radaKako disati tijekom rada
» » » Kako disati tijekom poroda: pravilne tehnike disanja tijekom poroda i bori

© 2011—2022 GurusBaby.com