GurusBaby.com

Što je bolje za carski rez: epiduralna ili općoj anesteziji?

izbor ublažavanje bolova u toku rada

U pripremi za izborni carski rez prije operacije anesteziolog razgovara sa trudnicu, govoreći joj o mogućim opcijama bola. Majka mora potpisati informirani pristanak za postupak. Treba da insistiraju na općoj anesteziji, kada je doktor predlaže epiduralnu? Hajde da usporedite ove dvije metode ublažavanje bolova.

Effect primjenjuje anestetika majka

Kada je epiduralna anestezija lijek se daje površinski kao tokom stomatološki tretman. Pročitajte više o ovom članku Epiduralna anestezija tijekom rada i carski rez.

Kada općoj anesteziji efekte droge na mozak. U tom smislu, on se daje u venu, gdje krv se širi na sve organe, uključujući i placentu do fetusa. To jest, šta to znači?

  1. Potlačene svesti (barem duboki san).
  2. Smanjuje krvni pritisak.
  3. Opuštanje mišića, uključujući i disanje.

Žena anesteziolog pomaže da diše kroz masku ili endotrahealna cijevi, priključite ga na respirator. Uvijek postoji rizik da beba nakon što je uklonjen iz šupljine maternice može biti potrebno da učine isto. Da li je potrebno zdravo dijete, ako bi mogao učiniti bez?

Koje su posljedice za dijete

Bebe rođene carskim rezom imaju veći rizik od respiratornih problema nego klinci koji su prošli kroz porođajni kanal. U ovom trenutku imaju kosti karlice majke stisne grudi, cijeđenje iz traheje amnionske tekućine. "Kesaryatam" treba da bude glasnije i duže vapaj da zapali i otvoren.

. Nakon carskog reza izvodi u općoj anesteziji, beba je lišen priliku da se najkorisniji dio prvog kolostruma, jer pokretanje dojenja kasni najmanje jedan dan.

Hej, mali!

beba mama na dojke

Tokom porođaja pokušaja majka oseća jak emocionalni lift od očekivanja dugo očekivanog sastanka sa svojim djetetom. Trenucima kada je prvi put čuje plač bebe, opipavajući kožu kada je postavljen na stomaku, prvi dodiruje masti razmazana generički dlake i naborana vidi nezadovoljni lice urezalo u pamćenje za cijeli život. Svaki put ove uspomene podiže u duši talas apsolutne sreće, jačanje razumijevanja da je njen život ima smisla. .

Razumijem strah od svjedoci operacije na svom voljenom u gorući operativnog okruženja. Ali da li je vrijedi izgubiti vrlo priliku vidjeti sve? Vjerujte mi, doktor koliko ste zainteresovani u činjenici da je sve prošlo glatko. I ako postoji kontraindikacija, on nije ponudila epiduralnu anesteziju. Verujte svom lekaru, a vi ćete imati veliku priliku da dopuni riznici porodice legendi svojom pričom o carskog reza. Odrasla daze to će biti vrlo zanimljivo!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Tehnika carskiTehnika carski
Anestezija za carski rezAnestezija za carski rez
Epiduralna anestezija prilikom porođaja, i kako se to pomoćiEpiduralna anestezija prilikom porođaja, i kako se to pomoći
Anestezija za carski rezAnestezija za carski rez
Anestezije tijekom porođajaAnestezije tijekom porođaja
Pros carskiPros carski
Epiduralna anestezija na carski rezEpiduralna anestezija na carski rez
Epiduralnu u radu: Komplikacije i neželjenih efekataEpiduralnu u radu: Komplikacije i neželjenih efekata
Stomatološki tretman u općoj anesteziji za djecuStomatološki tretman u općoj anesteziji za djecu
Anestezije tijekom porođajaAnestezije tijekom porođaja
» » » Što je bolje za carski rez: epiduralna ili općoj anesteziji?

© 2011—2022 GurusBaby.com