GurusBaby.com

Voda rođenja. Prednosti i opasnosti od porođaja u vodi

Video: rođenje vode u RDM!

rody-v-vode

Video: Živorođeni Pogledaj sve buduće mamam3

Genera u vodi - jedna od alternativnih metoda rađanja koji su predstavljeni od strane svojih navijača kao sigurnog i fiziološke metode ublažavanja patnje žena tokom rada i sprečavanje oštećenja mozga kod fetusa. Njegovi protivnici upozoravaju na visok rizik i za majku i bebu. Ko je u pravu? Ovdje su svi "profesionalce" i "protiv", dajući čitateljima pravo da odluči za sebe.

Zašto je ideja porođaja u vodi

Voda je medij u kojem je fetus postoji u cijelom periodu intrauterinog života. U materici malyutke vrlo udoban: to je mnogo manje osjetiti efekte gravitacije. Pored toga, vodenog stupca izglađuje savršeno moguće šokove i udarce (Hodanje, transport putovanje) i distribuira i smanjuje pritisak na voće, kada je majka spava u ležećem položaju ili slučajno padne.

Video: Porođaj

Tokom porođaja beba mora proći kroz neuobičajeno teško kosti karlice prstena, osećajući bol od pritiska njegove lubanje. A nakon izlaska iz utrobe, beba spada u potpuno novo za njega uvjetima: suhi zrak i gravitacija spustio na njega u trenutku kada, zbog prestanka placente cirkulaciju i razvoj akutnog kisika izgladnjivanje mu je bio potreban veliki napor da bi prvi u mom životu dah. Pristalice rođenja u vodi ukazuju na to da je rođenje fetusa u vodu on ima nekoliko dragocjenih minuta pokušavao da lagano prilagodi drastično promijenjenim uslovima života. Osim toga, njegov mozak doživljava manje vanjskog pritiska, a samim tim i smanjuje rizik od rođenja traume.

Teorijske osnove za ideju porođaja u vodi je razvijen i zatim staviti u praksu, po prvi put, u kasnim 70-ih godina 20. stoljeća u Moskvi. Svojevrsna potvrda mogućnost takvih metoda je proučavanje drevnih obreda, u kojoj žena pri porodu su stavljeni u korito tople vode obkladyvali vlažne krpe ili čak završio u rijeci. U budućnosti, sledbenici ove tehnike širenje informacija o tome čitave Rusije.

U ovom trenutku, postoje dva osnovna tipa rođenja u vodi. Prvi - je da se koristi topli tuš ili ostati kod žena kupatilu samo tokom perioda cervikalne dilatacije (voda rođenja). Drugi - porođaju u vodi - kada prepone majke prilikom pokušaja i izbacivanje fetusa u potpunosti uronjen u vodu. U ovom slučaju glava deteta dolazi pod vodom, a tek nakon potpune ekstrakcije njegovog tijela se podiže u zrak. U ovom slučaju, pupčana vrpca tek nakon što više ne pulsira krvne sudove, tako da dijete nije doživio tešku glad kisika i da li prerano prvi dah.

Prednosti porođaja u vodi

  1. Topla voda je moćan način da se brzo oslobodi grčenje mišića. Cerviks - kružni mišićne kontrakcije koje snage će oslabiti nemoguće. Ali pod uticajem toplote nakon teške borbe cerviks opušta bolje i mekše ponovo smanjena. Kao rezultat toga, novi majka oseća manje bolova i ima bolju priliku za opuštanje između kontrakcija.
  2. Biti u duboke kade ili u bazenu, žena može lako uzeti apsolutno bilo koji udoban položaj za nju. Osim toga, voda ublažava pritisak na mišiće nogu i donjeg dijela leđa. Kao rezultat toga, zadržao normalan protok krvi u sudova nogu i male karlice, a trudnica ne osjeća napetost u leđima.
  3. Voda je bolje rastezanje mekih tkiva međice, što smanjuje učestalost pauza ili potrebe da ih smanjiti u trenutku erupcije fetalnog glave.
  4. Ako dođe do ne samo period cervikalne dilatacije u vodi, ali i imajući-dolje, dijete je rođeno u vodi. Uobičajene za njega medij za ugodnu temperaturu omekšava generičke emocionalni stres i smanjuje oštećenja mozga, stiskanjem.

isporuku vode opasnost

  1. cervikalna dilatacija se javlja u roku od nekoliko sati. Sve ovo vrijeme, doktor i babica pratiti stanje fetusa i trudnice mjerenjem krvnog pritiska, srca fetusa slušanje i snimanje kardiotokogrammy preko posebnog uređaja osjetljivih senzora. Tehnički implementirati visoko kvalitetne nadzor žena u sve vrijeme u vodi, to je vrlo teško. To može dovesti do kašnjenja, kasna dijagnoza komplikacija, zbog čega je rizik od ozbiljno oštećeni dijete ili majku.
  2. U cilju održavanja ugodnu temperaturu i čistoću vode, trebalo bi biti najmanje svakih pola sata da se u potpunosti zamijeniti. Također, potrebno je da brzo reaguje na situaciju u kojoj su žene nevoljni defekacije nastaje zbog kompresije rektuma fetalnog glave.
  3. Ako je žena u vodi nakon što se beba rodi, moguće je da curi kroz otvoreni cerviks u matericu. Nakon pražnjenja placente i dalje velika rana sa velikim brojem slomljenih yawning vaskularne lumen koji još nije zatvorena tromba. Stoga, postoji vrlo visok rizik od prodora vode u sistemsku cirkulaciju, što ugrožava zdravlje ili život majke.
  4. Uz prolaz fetusa prilikom pokušaja kroz kosti zdjelice, u nekim slučajevima je moguće kompresije pupčane sudova vrpce do potpunog prestanka krvi na njih. Rezultirajući nedostatka kisika uzrokuje nerođeno dijete napravi prvi dah. Ako je dijete u tom trenutku pod vodom, to je kroz otvoreni glotisa juri u pluća. Takva težnja sindromi potrebna hitna reanimacija, a ne uvijek uspješan. U najboljem slučaju, onaj mali će morati proći kroz umjetni ventilaciju pluća i masivne teške upale pluća.
  5. Dugog boravka u toploj vodi znatno povećava rizik od postporođajne krvarenja u porodiljske.

U ovom trenutku za bilo koji medicinski postupak je dužan da izda pisani informirani pristanak. To znači da je osoba upoznata sa prednostima i moguće komplikacije predložene metodologije, odgovoran je za odlučivanje o rame uz rame sa lekar. Dakle, prije nego što se odlučite na rođenje vode, važno je da se vagati "profesionalce" i "protiv". Uostalom, interes za ovo pitanje - ne samo svoje zdravlje, ali sudbina djeteta i sreću cijele obitelji.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Indukcija porođajaIndukcija porođaja
Karlične prezentacijuKarlične prezentaciju
Vertikalna rođenjaVertikalna rođenja
Prednosti i mane porođaja u vodiPrednosti i mane porođaja u vodi
Aerobik u vodi za trudniceAerobik u vodi za trudnice
Genera u vodiGenera u vodi
39. Tjedna trudnoće: znaci porođaja39. Tjedna trudnoće: znaci porođaja
Genera u vodiGenera u vodi
Vertikalna porođaja kao prirodni fiziološki procesVertikalna porođaja kao prirodni fiziološki proces
Da li ili ne da se porode u vodi?Da li ili ne da se porode u vodi?
» » » Voda rođenja. Prednosti i opasnosti od porođaja u vodi

© 2011—2022 GurusBaby.com