GurusBaby.com

Dimenzije zdjelice tijekom trudnoće: kako ih definirati. Dimenzije zdjelice je normalno

Video: Live zdrav! hidronefroza

kao zdjelice mjeri

Bez obzira na to koliko daleko ispred ili zakoračio medicinske nauke, sigurno je da se s njima u budućnost drevne i vrlo jednostavan alat - tazomera. Uz to, svaki ginekolog može predvidjeti što će se dogoditi poroda žena je upravo krenula u zapisnik trudnoće. Kako izmjeriti veličinu zdjelice? Ono što oni jesu i kakav utjecaj?

Zašto trudna definisati dimenzije zdjelice

Gledajući rođenja misterija naših predaka naivno vjerovao da je u toku bilo pokušaja utrobi se iskazuje kako bi gurnuti voće, a zatim ponovo komprimirani. Zaista je teško zamisliti što bi se inače rođen u punom terminu beba, koji ima opseg glave 30 cm!

Video: Elena Malysheva. upala jajovoda

Ali, u stvari, generički način na koji žene su moćne i teško proširiv kosti kostur, i generički proces je predmet kompleksan zakonima biomehanike. Prema njegovim riječima, dijete mora ući u određeni položaj u porođajni kanal, postepeno rotirati na precizan položaj da smanji perineum tkivo, ostavljajući utrobi majke. Ali, čak i ako su svi ovih pravila su ispunjeni, postoje situacije kada zbog neusklađenosti karlice veličine i fetalni rođenja bolno zatežu ili ne se ne može završiti na svoju ruku. Do sredine prošlog stoljeća, glavni uzrok trauma rođenja i smrti bebe ili trudna žena je bila samo anatomski ili klinički uske zdjelice. Podsjetimo, za supruga Andrei Bolkonsky ...

Glavni cilj mjerenja veličine zdjelice trudnice - kako bi se utvrdilo što je "veličina" dijete će biti u stanju da rode svoje, da se ne utječe ni bebu ili majku. Liječnik unaprijed predviđa kako ozbiljne problem može biti u loza, i bira najprikladniji vrsta pomoći ženi. Na primjer, u situaciji kada dijagnosticiran uske zdjelice, materinstva nude izborni carskim rezom.

Kako odrediti veličinu zdjelice

Opstetričari zanimaju dimenzije nisu svi, ali samo karlični. Ovo je rođenje kanal kosti, kroz koje fetus se kreće u toku rada i pokušaja. Izmjerite iznutra je tehnički vrlo teško, ako ne sigurno tokom trudnoće (kao što je pomoću rendgenske difrakcije). Van, ne samo prekrivena niz karlice i kuka kosti, ali i dalje snažan mišiće i potkožno masno tkivo. stoga Dr. tazomera definira Vanjske dimenzije i već na njima, prema posebnom vrijeme testiran formule, je ono što će zapravo biti unutarnji volumen karličnog prstena. Za mjerenje samo neki od pokazatelja dovoljno vaginalnog pregleda i traka mjera.

Ono što određuje veličinu zdjelice u akušerstvo

U početku, kao ginekolog-ginekolog će tražiti trudna red do njega i ispitani sacrum (romb od Michaelis). Pa, kad je u obliku trga. Ono što on ima, to je veća vjerojatnost da žena karlice uzak.

Ženski Karlica dimenzije shema

Dalje, pacijent leži na kauču na leđima, ispravite noge. Doktor se odnosi trbuha savjeti tazomera najisturenije prednjeg vanjskog mjesta karlice kosti krila. Cifra je - normalno je 25-26 cm Zatim je doktor još malo rasteže kao kompas i tazomera noge. gura tipke sa strane: do najudaljenijih tačaka ilijačnog krila. To je brojka obično veća od prve najmanje 3 cm. Još više tazomera širi noge ginekolog stavlja ispod - na trochanter. To je veličina koja je još uvijek 3 cm više. Za mjerenje potonji, žene moraju da se okrenu u stranu, savijena na spojevima osnovnog nogu. Jedan gumb od tazomera doktor se odnosi na centar pubične zgloba, a drugi - na poleđini rupu na prvom krsnog pršljena. Tako utvrđene vanjski konjugata, obično jednak najmanje 20 cm.

Video: Vanjska obstetric ispitivanje

Ali ako su opstetričari vođeni samo Vanjske dimenzije zdjelice majke, oni bi spriječilo mnoge fatalne greške. Na kraju krajeva, debljina kosti od raznih ljudi se veoma razlikuje. Jer će sljedeći korak biti ginekolog žena mjerenje zglob opseg. Jer debljina kosti određena, uzimajući u obzir veličinu koja unutarnjeg konjugata empirijski procijeniti. Ovo je najbolji izlaz iz zdjelice, koji će morati da prevaziđe fetus tijekom rada. Postoji direktna veza: što je manji krug u najužem ručnog zgloba, tanji kosti, a manje je potrebno oduzeti od vanjske dimenzije konjugata. Približno se može reći da kada je veličina zgloba od 14 cm ili manje je normalna karlice.

Dalje, doktor će odrediti unutrašnje dimenzije zdjelice tokom karlice ispit. Svaki liječnik zna dužine dlana iz baze puta između prvog i drugog prsta do vrha srednje. Uvođenje prste u vaginu trudne, to će pokušati doći do trećeg sakralni rta, pri čemu je primetio kako čvrsto osnovu svog prvog prsta u susjedstvu stidne artikulaciju (ova shema). Ako se ispostavi ne manje od 12,5 cm, a još bolje - Ja ne uspijevaju doći do krsne kosti - karlice slobodno "miss" djeteta glavu.

Da bi se bolje prosuditi veličinu zdjelične utičnice prsten tazomera dalje izmjereni razmak između donjeg ruba centar pubis i vrha repne kosti (normalno da je minus 1,5 cm u meko tkivo, između 9,5 cm i više), kao i između ischial tuberosities (ovdje, naprotiv - dodaje i 1,5 cm dobija se po stopi od od 11 cm i više).

Nije tako jednostavno ...

Svaka žena je jedinstvena, oblik i veličinu karlice - previše. To ne samo da može biti široka ili uska, ali kosi, i na bilo kojoj ravni. Na svojoj strukturi utjecati skolioza, osteohondroza, degenerativne kongenitalna bolest, koja žena ne može ni pogoditi. Unutar karlične kosti može biti prsten izrasline (osteofiti), što vrlo veliki obim traumatskim ili čak opasna za fetus neprohodan. stoga Vaš lekar može učiniti malo više na otvorenom mjerenja usmjerena na ultrazvuk za preciznije otkrivanje unutrašnjih i osteofiti. Jer, ako je doktor smatra da je potrebno da ih drži - Raduj se da pregledaju pažljiv ginekologa. Vjerujte mi: to je potrebno da pate za održiv ishod rođenja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Uske zdjelice: nositi i roditiUske zdjelice: nositi i roditi
Jednostavan i zanimljiv o prirodnim porođajaJednostavan i zanimljiv o prirodnim porođaja
Trbuh raste tokom trudnoćeTrbuh raste tokom trudnoće
Simfize nakon poroda: brzo činjeniceSimfize nakon poroda: brzo činjenice
Uske zdjelice tokom trudnoće - i mogućnost za isporukuUske zdjelice tokom trudnoće - i mogućnost za isporuku
Kako definirati usku karlicu tokom trudnoće i šta to značiKako definirati usku karlicu tokom trudnoće i šta to znači
Karlica tokom trudnoćeKarlica tokom trudnoće
Genera sa uskim karliceGenera sa uskim karlice
Genera sa uskim karliceGenera sa uskim karlice
Uske zdjelice: definicija, utjecaj na trudnoću i porođaj. Moguće komplikacije u porođaju majka i…Uske zdjelice: definicija, utjecaj na trudnoću i porođaj. Moguće komplikacije u porođaju majka i…
» » » Dimenzije zdjelice tijekom trudnoće: kako ih definirati. Dimenzije zdjelice je normalno

© 2011—2022 GurusBaby.com