GurusBaby.com

Mogu li dobiti trudna nakon prekida seksualnog odnosa?

coitus interruptusUprkos veliki izbor modernih metoda kontracepcije, coitus interruptus ostaje jedan od najpopularnijih načina zaštite od neželjene trudnoće. Ona se sastoji u uklanjanju penis iz vagine prije ejakulacije.

Video: Kako opasno PREKINUTOG ACT? Coitus interruptus 18+

U stvari, ova metoda se ne odnosi na metode kontracepcije, jer ima vrlo nisku efikasnost. Međutim, mnogi parovi ne planiraju trudnoću, poželjno je da se bave. Koje su prednosti i mane ove metode su zaštita, i da li je moguće da zatrudni nakon prekida seksualnog odnosa?

Prednosti i nedostaci

Koitus interruptus ima sljedeće prednosti:

  • jednostavan za korištenje;
  • uvijek na raspolaganju;
  • Nema kontraindikacija i teški neželjeni efekti;
  • To omogućava par da uživaju senzacije "nezaštićeni" seks.

Na prvi pogled čini se da je ova metoda zaštite od neplanirane trudnoće odgovara svima, ali u stvari, to ima neke značajne nedostatke.

Prema psiholozima i seksolozi, prekinut seksualni odnos može da izvrši prilično ozbiljan utjecaj na psihološki i fiziološki zdravlje. U normalnim seksualni odnos je prirodna ejakulacije refleks reakcije. Ali kada je čovjek prisiljen da kontroliše trenutak orgazma, to ometa refleks čin i izazvati oštre promjene na najvišem pobude nagla kočenja. To može dovesti do kvara nervnog procese, a rezultat je da su muškarci u stanju da razviju centralnog nervnog sistema poremećaja, neuroze i poremećaji unutrašnjih organa.

Smatra se da je česta upotreba prekid odnosa može dovesti do problema kao što su preuranjene ejakulacije i erektilne propadanja. Osim toga, ova metoda zaštite negativno utiče na kvalitet seksa, jer odvlači pažnju partnera i ne dozvoljava im da uživaju u prirodnim osjećaj. Čovjek mora pažljivo brinu o sebi u procesu seksualnog odnosa, tako da ne mogu da se opuste. Žene također moraju slijediti postupke partnera.

Trebalo bi dodati da je ovakav način zaštite apsolutno nije pogodna za one koji imaju seksualne odnose s različitim partnerima, jer ne štiti od spolno prenosivih infekcija.

Efikasnost metode

Mogu li dobiti trudna nakon prekida seksualnog odnosa?Mogu li dobiti trudna nakon prekida seksualnog odnosa? Kao što je navedeno od strane statistikama, vjerojatnost začeća je prilično visoka: uz redovne seksualne odnose tokom godine se javlja u otprilike 6-18 žena od 100. Ovaj rizik je zbog nekoliko faktora.

Rizici povezani sa predeyakulyatom. Tokom seksualnog odnosa muškarca stoji predsemennaya tečnost (pre-ejakulatu), u okviru kojeg se nalazi određena količina aktivnih spermatozoida. Kontrolirati predeyakulyata oslobađanje fizički nemoguće, a da je broj spermija, koji sadrži, može biti dovoljno dobar za uspješnu oplodnju jajašca.

Rizici povezani sa ponovljenim seksualni odnos. Nakon ejakulacije spermatozoidi ostaju u uretri muškaraca i ponovljeni kontakt oni će prodrijeti u vaginu. Da biste to izbegli, prije sljedećeg seksualnog odnosa čovjek treba da mokri i da se sprovede temeljita higijena genitalnih organa.

Rizike povezane sa nedostatkom samokontrole. Ako čovjek nema dovoljno seksualnog iskustva, ne uvijek osjetiti pristup orgazma ili pati od prerane ejakulacije, pokušava da koristi kontracepcijske coitus interruptus je vrlo vjerojatno dovesti do neplanirane trudnoće.

U zaključku, mora se reći da je pouzdan stručnjaci za zaštitu preporučujemo upotrebu efikasnije metode kontracepcije: kondoma ili hormonske agenata. Ukoliko par želi da koristimo prirodne metode, onda je najbolja alternativa bi bila metoda kalendar, mjerenje bazalne tjelesne temperature i cervikalne sluznice analiza dosljednost. Ove tehnike omogućuju identificirati posebno "opasan" dana u kojima je vjerojatnost začeća je najveća.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Moderne metode kontracepcijeModerne metode kontracepcije
Kontrola rađanja za muškarceKontrola rađanja za muškarce
Mogu li dobiti trudna kada prekinut snošaj?Mogu li dobiti trudna kada prekinut snošaj?
Mogu li dobiti trudna kad prekinut snošajMogu li dobiti trudna kad prekinut snošaj
Prirodne metode kontracepcije: metode kalendara i coitus interruptusPrirodne metode kontracepcije: metode kalendara i coitus interruptus
Moderne metode kontracepcijeModerne metode kontracepcije
Kako bi zaštitili sebe dok dojite?Kako bi zaštitili sebe dok dojite?
Mogu li dobiti trudna kad prekinut snošajMogu li dobiti trudna kad prekinut snošaj
Šta treba da znate o hitnoj kontracepcijiŠta treba da znate o hitnoj kontracepciji
Zamisliti mastiZamisliti masti
» » » Mogu li dobiti trudna nakon prekida seksualnog odnosa?

© 2011—2022 GurusBaby.com