GurusBaby.com

Gubitak kose kod djece

Gubitak kose kod djece

Da li ste primetili da je dijete značajno razrijediti kosu? Možda je bilo ćelav spotova? Gubitak kose kod djece može biti uzrokovana vrlo različitih razloga, ne budi nervozan ispred vremena, ali i ne može zanemariti trend.

Zašto djeca kosa ispasti?

Iskusni mame znaju da kako odrastaju vaše dijete ima nekoliko perioda velikog gubitka kose. Po prvi put se javlja u začetku, kada je prvi niz postepeno obrisati i početi rasti prava kosa. To su, s druge strane, djeca, dlačice počinju da ispadaju u dobi od 3-5 godina, zamenjuje brave visokokvalitetnih, kao i kod odraslih. Taj isti period vidio jak hormonski trke, tako da se proces može brzo nastaviti, a može uplašiti roditelje. Narednoj fazi, kad je dijete kosa mnogo poredeet, odnosi se na vrijeme puberteta.

Video: Uzroci problema kose kod djece - Dr. Komarovsky

Sve ove promjene u strukturi i količinu kose kod djece utvrđene po prirodi, oni nisu simptom ozbiljne bolesti ili poremećaja organizma. Ali postoje i drugi uzroci gubitka kose kod djece:

  • gniježđenje alopecija;
  • lišaj;
  • rahitis i hranljivih materija nedostataka;
  • stres;
  • endokrinološke bolesti.

Gubitak kose kod djece tretman

U zavisnosti od faktora zbog kojih kosa pada u dete će biti dodijeljen odgovarajući tretman. Na prvom mjestu to je usmjeren na otklanjanje uzroka alopecije. Ako je to nedostatak vitamina nedostatak i kalcijuma, treba kupiti klinac multivitaminskim preparatima. Ako je kosa počela napustiti glavu zbog stresa - u restorativne mjere, podržavaju imuni sistem i stvaraju ugodan psihološke klime u obitelji i školi. Kao preventivna mjera, možete napraviti dijete masku kotač ili čička ulja, isperite kosu sa koprivom.

Video: Narodna liječenje gubitka kose kod djece 002 [Gubitak kose kod djece]

Najteže liječenje alopecije podložni gniježđenje i lišaj.

Prvi Bolest se karakteriše pojavom ćelav spotova okruglih i ovalnih, vlasišta ih savršeno glatka. Drugi bolest je površno slična, ali kosa folikula su u koži, kosi, krhotine, mali čekinje.

Video: Narodna liječenje gubitka kose kod djece 002 [uzrok gubitka kose kod djece]

Gnijezde alopecija danas se tretiraju samo u bolnici, bolest se razvija kada imuni sistem počinje da vide ćeliju zašto beba kosa padasvoju kosu, kao stranim i napada ih.

Lišaj tretirani Antibakterijski vanjsku i unutarnju upotrebu. Obično ovaj lijek u borbi protiv mikobakterija, i gljivica. Odlično za te svrhe i šampon Nizoral. Glavna stvar - da sprovede tretman redovno za 8 tjedana. Samo u tom slučaju neće biti imuna na relaps ili zaraziti druge djece. Ako vam je teško odgovoriti na pitanje šta dijete popeti kosu, bolje je da traže pomoć od ljekara.

Video: STRES: Gubitak kose i sijede kose / odgovori trichologist / Deo 5

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Tretman maske protiv gubitka kose kod kućeTretman maske protiv gubitka kose kod kuće
Zašto beba ćelav mama ili kako da se zaustavi gubitak kose nakon poroda?Zašto beba ćelav mama ili kako da se zaustavi gubitak kose nakon poroda?
Termička zaštita za kosuTermička zaštita za kosu
Transplantacije koseTransplantacije kose
Kako vratiti kosu nakon rođenja?Kako vratiti kosu nakon rođenja?
Njega kose u trudnoćiNjega kose u trudnoći
Kosa ispada tijekom dojenja - šta da radim?Kosa ispada tijekom dojenja - šta da radim?
Dijete ne raste kosaDijete ne raste kosa
Odabir šminka za njegu kose za tinejdžer od 16 godinaOdabir šminka za njegu kose za tinejdžer od 16 godina
Njega kose dijete u 4 godineNjega kose dijete u 4 godine

© 2011—2022 GurusBaby.com