GurusBaby.com

U kojoj dobi dijete može biti ostavljena sama u kući

Video: Od koje godine do ostavili dijete na miru kod kuće?

nezavisni 1

video: "bezbjednost": Dječija zaštita prava

Prije ili kasnije, roditelji će morati napustiti beba sama kod kuće. Na koliko godina prvi možete pokušati? Ono što je potrebno napraviti prije odraslih, a kojim kriterijima odrediti spremnost djeteta?

Većina psihologa su skloni da vjeruju da ne ostavljaju djeca sama kod kuće prije nego 6-7 godina. To je bio početak školske dobi, većina beba može djelovati svjesno i shvate moguće posljedice svojih postupaka. Međutim, postoje je važno ne samo starost, već i ponašanje, vještine i ukupne psihološke spremnosti za takvu autonomiju.

Roditelji često misle da je glavna stvar da se dijete ne boji ostati sama kod kuće bez odrasle osobe. Ali, to nije sve što je važno. Klinac također mora biti u mogućnosti da pratite uputstva dobili od svojih roditelja i znaju kako da se ponašaju u slučaju nužde.

nezavisni 3

Ostavljajući bebu na miru, Roditelji trebaju biti sigurni da radoznalosti ili nepažnje djeca ne nadvladati razum i oprez. I dijete, ostavi na miru, ne poplavi komšije, zapalili, ne nastrada ničim i ne će se riješiti negdje da ode, ostavljajući otvoren stan. I, naravno, beba ne bi trebalo da se plaše da bude sam. Zatim, ostavljajući, roditelji mogu biti sigurni da dijete neće biti histerična do njihovog dolaska.

Ako je sin ili kći nije spremna da budem sama, ne insistiram na ovom - bolje je malo pričekati. Prisiljavanje ovom pitanju, kao i pretjerano dramatična da predaju na svoje bez odgovarajuće prethodne obrade će se povećati samo strah djeteta.

Znakovi spremnosti djeteta da ostane sam kod kuće

Beba se može ostaviti na miru čak i za nekoliko sati, on bi trebao:

  • jasno znaju kako se ponašati u slučaju opasnosti (požar, nema struje, i dr.) -
  • razumiju ono što ne mogu (ne otvoriti vrata strancima, a ne da nikome, uključujući i putem telefona, što je sama kod kuće, ne izađe iz kuće, i tako dalje) -
  • moći koristiti telefon, zna broj najmilijih i hitne sluzhb-
  • biti u stanju da se samostalno zauzeti (čitanje, igre, itd) -
  • biti u mogućnosti da pratite uputstva preko telefona, a ne samo osobno.

Video: Home Alone

Samo 6-7 godina, većina djece može djelovati potpuno svestan, u stanju da zapamti i obavlja ne jedan, nego nekoliko roditeljske smjernice, su u stanju razlikovati pravi od imaginarnog opasnosti.

Kako ostaviti bez nadzora djecu

Naviknuti na nezavisnost treba postepeno. Prvo, možete ostaviti vaše dijete na miru 10-15 minuta, a onda - na sat, a onda - za 2-3 sata.

Video: Šta treba da znate prije nego što ostaviti vaše dijete na miru kod kuće. Parenting. Mama je škola

Kako se pripremiti za bebe kako bi se osiguralo da ne može sa sigurnošću ostati kod kuće bez odrasle osobe? Prije svega, od malih nogu da predaju svoju bebu osnove osobne sigurnostiDa ne pričam sa strancima ili kroz vrata ili na telefon, ne uključuju "opasan" uređaja, savijati preko praga ili parapeta balkona. obavezno naučiti dijete šta da rade u najčešće hitne slučajeve.

nezavisni 4

Ostave na miru, dijete će učiniti ono što mu je rečeno da se roditeljima. Zbog toga, ostavljajući, morate mu dati jasne upute: da bi privukli nešto za čitanje, da se okupe nešto iz dizajnera. Poželjno je da su ove aktivnosti više nego dovoljno za sve odsustvo roditelja. U suprotnom, ostali bez posla, dijete će biti u moć svoje mašte i strahova.

Preporučuje se po prvi put da ostavi dete na miru spava. Slučajno probudio i zatekao u stanu jedan od starijih, beba može biti jako uplašen, a onda dugo ne želim da budem sam.

važan

nezavisni 2

Ako beba nije bila uključena ni u doba razuma, to je bolje ne rizikovati ga ostaviti na miru, čak i za 5 minuta. Prvo, ne treba zaboraviti na mogućnost više sile koji ne poštuje planove da se vrate kući brzo: zatečeni lift, slučajno zalupio vrata - sve je to navika da se dogodi u većini nezgodno trenutak. I drugo, važno je imati na umu da "brigu o djeci" starijih rođaka, starija djeca koja ne toliko daleko od malih nogu, pa čak i ljudi koji su se vratili iz noćne smjene, gotovo jednako situaciji, kada se beba ostavi na miru. Stoga, ostavite mrvice pod takvim nesigurnim "sigurnost" se ne preporučuje bez vitalne važnosti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kako obrazovati tinejdžer od 15 godina?Kako obrazovati tinejdžer od 15 godina?
Uho piercing djeca pištolj. videoUho piercing djeca pištolj. video
Zanati 23. februara u kući i vrtićuZanati 23. februara u kući i vrtiću
Dijete je postao nekontrolisaneDijete je postao nekontrolisane
Razvoj djeteta u 3,5 godineRazvoj djeteta u 3,5 godine
Početna rođenja: prednosti i manePočetna rođenja: prednosti i mane
Razglednica-aplikacija do 23. februara sa svojim rukamaRazglednica-aplikacija do 23. februara sa svojim rukama
ABC dohrane, Part 1 - "Kada?"ABC dohrane, Part 1 - "Kada?"
Kako naučiti dijete da potKako naučiti dijete da pot
Ono što ne može govoriti djeciOno što ne može govoriti djeci
» » » U kojoj dobi dijete može biti ostavljena sama u kući

© 2011—2022 GurusBaby.com