GurusBaby.com

Seks prije, za vrijeme i nakon trudnoće

beremennost-i-seks

Ako se odlučite za bebu

Dok je beba samo u planovima

Dakle, donesena je odluka: jedna dobra osoba na ovom svetu trebalo bi da bude više. Neophodno je zamisliti bebu. Odsada posteljine radost ne samo da će zabava i zadovoljstvo, ali i raditi na stvaranju novog čovjeka. Kako bi se posao efikasno, potrebno je razmotriti i možda promijeniti neke navike.

Naklonost, kao i uvijek.

Prednosti ljubavi - su očigledne. ljubavi praksa radosti u razvoju male karlice, poboljšava cirkulaciju krvi, aktivira normalnom ciklusu.

Uređaji i igračke za seks.

Sve igračke osim ranjavanja, može i dalje koristiti. Potrebno je ukloniti samo one koji mogu trljati ili oštećenja sluznice. U suprotnom, uoči trudnoće, možete nagraditi sebe sa upalnih procesa. Ali iz maziva treba napustiti u potpunosti. Maziva, naravno, divan izum čovječanstva, ali oni ne doprinose začeća. Ove hemikalije utiču na ženski floru i mijenja svoje karakteristike, kao i spriječiti spermu za kretanje prema golu.

hardcore

Ova vrsta seksa iz očiglednih razloga je bolje odgoditi do kasnije. Čak i ako oboje žele, ljubav igre sa oštrim pokretima i štrajkove, morate da se zaustavi. Obično, koncepcija se javlja tokom ovulacije dana, ali to je vjerovatno da se sperma do materice materice prije ili nakon očekivanog datuma. Stoga, trudnica treba biti oprezan sa sebe i ovih dana moguće začeća.

You - trudna!

Labors nisu bili uzalud - u novo razvijenog mama je misterija novog života. prije pedeset godina možda se vjerovalo da nakon začeća štetne za ljubav. Ali ovih dana, "naučnici svetiljka" ne samo nastaviti da zabrani seksualni život za vrijeme trudnoće, ali govoriti o prednostima. Naravno, pod uvjetom da sav prihod normalno.

Video: Seks za vrijeme trudnoće. Seks. Ispravno isporuke. vrijeme isporuke. nakon poroda

Bilo bi poželjno? Možete!

Tokom trudnoće, povećava proizvodnju ženskih spolnih hormona, a samim tim i žele pojačava. Takva primijećeni u više od polovine žena. Čak i za duži period seks oprezan dobrodošli. Kao mama - sretna beba. Prethodno pogrešno tvrdi da orgazam može izazvati borba ranije. Sada doktori vjeruju ova izjava je lažna. Ukoliko cerviks još nije spreman, orgazam neće biti u mogućnosti da joj da pusti ploda. I tijelo, osjetljive u tom periodu, će reći žena kada možete imati seks, a kada je pametno da se brine o sebi.

Izaberite pozu

Tijelo trudne promenama žena, promjene raspoloženja, zahtjevi, odgovori i proporcije tijela. Da se prilagode promjenama potrebno da oba supružnika. Dva osnovna pravila koja bi trebalo da uvijek zapamtite: ne vrše pritisak na raste stomak, ne bi trebalo dozvoliti jake bolne udarce koje ometaju cerviksa. Tako odabrati za ljubav pogodan držanje! Više detalja o seksu za vrijeme trudnoće može pochtitat u materijalu Seks i trudnoća.

Sada tri

Nakon porođaja, žena s pravom pita da li ona želi da - nešto drugo na seks? Naravno, želim samo je potrebno kako bi se omogućilo vrijeme za tijelo da se oporavi (u medicinskim terminima - najmanje šest tjedana). Ali milovanja i poljubaca nije otkazan, ne uskratiti naklonost svom mužu. Nakon obnove tijela može biti suočena sa tri problema:

Video: Šta ne vole da razgovaraju prije i nakon trudnoće || San, seks, IZLUČIVANJA (dada, alokacija)

Neugodno i suha.

Do otprilike šest mjeseci nakon rođenja tijelo proizvodi manje količine masti, pa neka maziva će raditi. Neki bol može biti iskusni žene koje su imale pauze tijekom porođaja i dalje oseća šavovima. Češće seks, brže tkaninu podržati bivši elastičnost. Nježnost i partner računa da pomogne vratiti staru osjećaj.

izgubili želju

Razlozi za to mogu biti i više. Nedostatak sna. Moramo pronaći drugovima, koristiti bilo slobodnog vremena za opuštanje. Strah da je šteta - unutra. Međutim, taj strah će ići vrlo brzo, nakon prvog seksualnog odnosa. Još jedan razlog može vrebaju u tijelu, koji je nakon rođenja može proizvesti manje količine hormona odgovornih za strast. Tokom ovog perioda, tijelo usmjerava pažnju žena na brigu i ljubav je to neophodno radi klinca. Tako sama priroda je pružio sve. Muž treba da shvati ovo i posvetiti više pažnje na mlada majka.

Kako se zaštititi?

Razmisli o ovom pitanju stoji tokom trudnoće i da razgovaraju lijeka sa svojim lekarom. Tokom dojenja možda ne dolaze sve hormonskih kontraceptiva. Tokom ovog perioda, izazvana trudnoća prirodno zaštitu, ali samo do šest mjeseci i pod uslovom da beba ne dobije drugu hranu, osim moje majke mlijeko, i danju i noću. Uvijek dolaze u pomoć kondom. Štiti i flore, i spriječiti neželjene trudnoće.

Holandski stručnjaci ispitali 377 žena nakon rođenja prvog djeteta. Djevojke koji su prestali da imaju seks na 12 - og nedelje trudnoće, nije ostao ravnodušan na ljubavnih zadovoljstava, a godinu dana nakon porođaja. I zapamtite beba - nije samo posljedica dobar seks, ali je uzrok!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kako se seks za trudnoću?Kako se seks za trudnoću?
Seks prije rođenjaSeks prije rođenja
Seks u trudnoćiSeks u trudnoći
Seks na 11 tjedna trudnoćeSeks na 11 tjedna trudnoće
Kako brzo zamisliti dijete?Kako brzo zamisliti dijete?
Mogu li seks u trudnoćiMogu li seks u trudnoći
Seks u kasnoj trudnoćiSeks u kasnoj trudnoći
Seks na 27 tjedna trudnoćeSeks na 27 tjedna trudnoće
Orgazam za vrijeme trudnoćeOrgazam za vrijeme trudnoće
Mogu li dobiti trudna iz podmazivanje, sekreta, sluziMogu li dobiti trudna iz podmazivanje, sekreta, sluzi
» » » Seks prije, za vrijeme i nakon trudnoće

© 2011—2022 GurusBaby.com