GurusBaby.com

Kako sa svojim djetetom o seksu objasniti?

kako da sa svojim djetetom o seksu objasnitiSvi novi roditelji su dobro svjesni da kada su bili sigurni da se suočiti sa situacijom u kojoj je njihov sin ili kći pitati o onome što je seks. Gotovo sve majke i očeve u nekom trenutku u svom životu razmišlja o tome kako da to objasnim vaše dijete, ali u praksi često izgubljen i odbaciti njegovo dijete, pokušavajući što je brže moguće da okrene razgovor na drugu temu.

Informacije o seksualnim odnosima izvan okvira potrebnih znanja, koja mora dati roditelji svoje dijete. Na kraju krajeva, ako beba ne dobije odgovore na svoja pitanja u njegovoj kući, on će pokušati da ih drugdje naći. U većini slučajeva, informacije da piskavac mogu dobiti od svojih vršnjaka ili bilo koje drugo mjesto, neće odgovarati stvarnosti. To je razlog zašto se mama i tata moraju misliti unaprijed kako bi dijete što seks na takvo pitanje nije ih iznenadio objasniti.

Roditelji često potcijeniti važnost i značaj seksualnog obrazovanja za mlade djecu. U stvari, da upozna dijete sa svojim telom, rodne razlike između muškaraca i žena i pitanja seksualne prirode treba biti vrlo ranoj dobi. Nakon nekog vremena, to je možda već prekasno, i vaš sin ili kćer mladost samo otmahnetsya od vas iritira, misleći da je on već zna sve što mu treba.

Video: Gdje su djeca

U ovom članku, mi ćemo vam reći kako da odgovorim na dijete, što je seks predstaviti informacija u pristupačnom obliku za njega.

Kako da se ponašaju sa mlađe od 4 godine?

Video: 5 Stvari koje roditelji dozvoljavaju svojoj djeci

Obično, klinci počnu primjetiti rodne razlike između dječaka i djevojčica oko dobi od 2 godine. Bilo je to u ovom trenutku da se razmatraju uz kamatu po genitalijama i pokušati ih dirati. Roditelji ne bi trebalo da grditi dijete, jer je želja da se vidjeti i osjetiti nešto novo za njih sasvim prirodno.

Naprotiv, za vrijeme kupanja ili masaže Doseg mrvice sve dijelove tijela, uključujući i genitalije. Ne čine posebnim naglaskom na ovom trenutku, i dijete će opaziti apsolutno miran.

Video: Kako razgovarati s mojom mamom o mjesečnim i odrastanju

Nešto kasnije, mala howcast će vas pitati odakle je došao. Nema potrebe izmišljati priče o rode i kupus, jer vrlo brzo beba će shvatiti da to nije. Mnogo bolje reći dijete koje je dobio od svoje majke trbuh, međutim, ne zaboravite o učešću moga oca.

Kako reći šta seks, starije dijete?

Dječaci i djevojčice starije od 5 godina su primijetili različite dijelove u odraslih razgovora i brojnih televizijskih emisija. Također, oni mogu biti zainteresovani za nove i neobične za njih riječ "seks". Prije svega, ako se traži dijete što seks treba da mu objasnim da je to riječ ljudi znači odnos između muškarca i žene.

Na primjer omiljenih bajki ili filmova mrvice može dokazati da postoje između likova osjećanja su toliko jaki da su čvrsto prihvatiti i poljubac. To je ujedno i ilustracija odnosa može postati, a roditelji koji se vole. Govori ono što je seks za djecu stariju od 5-6 godina, već je moguće dodati da je nakon tih odnosa ćelija pape prenosi mama, a zatim u stomaku počinje da raste dijete pitao šta seksbeba, što je za oko 9 mjeseci rodi.

Ako ranom djetinjstvu niste bili stidljivi o pitanjima seksualnosti i bili u mogućnosti da se formira dijete pravi stav prema seksu kao tinejdžer u nastajanju od njega pitanja će ga pitati za vas. U razgovoru sa muško ili žensko starije od 11 godina više ne može sakriti ništa. Mora dati sveobuhvatne informacije dijete o tome šta je seksualni odnos, razgovarati o menstruacije i erekcija, i budite sigurni na dodir pitanje potreba za kontracepcijom.

Video: Sam | Je kratki animirani film

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Da li znate kako da sa svojim djetetom o seksu objasniti?Da li znate kako da sa svojim djetetom o seksu objasniti?
Kako djetetu objasnitiKako djetetu objasniti
Seksualni odgoj djeceSeksualni odgoj djece
Seks na 26 tjedna trudnoćeSeks na 26 tjedna trudnoće
Kako djetetu objasniti, odakle dolaze bebe?Kako djetetu objasniti, odakle dolaze bebe?
Kako djetetu odakle dolaze bebe objasnitiKako djetetu odakle dolaze bebe objasniti
Karakteristike obrazovanja 4-godišnje dijeteKarakteristike obrazovanja 4-godišnje dijete
Kako objasniti da je dijete na raspolaganju, odakle dolaze bebe?Kako objasniti da je dijete na raspolaganju, odakle dolaze bebe?
Nakon poroda Kama Sutra - da li seks je to moguće i kako se seksualni život nakon porodaNakon poroda Kama Sutra - da li seks je to moguće i kako se seksualni život nakon poroda
Dječje radoznalosti je neprocjenjivo: 5 načina da se očuva i poveća radoznalost deteDječje radoznalosti je neprocjenjivo: 5 načina da se očuva i poveća radoznalost dete
» » » Kako sa svojim djetetom o seksu objasniti?

© 2011—2022 GurusBaby.com