GurusBaby.com

Bepanten Baby

Sa rođenja bebe, mnogi roditelji se suočavaju sa brojnim problemima koji su povezani sa vrlo delikatna i osjetljiva novorođenče kože. Pelenski osip, osip, iritacija, ovo nije kompletna lista problema koji mogu poremetiti bebu.

Bepanten BabyI dojenja mama će biti u stanju da se suoči sa problemima na koži dojke, a posebno bradavice. Ispucale bradavice mladi neiskusni majke nisu neobično!

U svim ovim situacijama, i moja majka i beba je potrebna pomoć. Moramo pomoći koži oporaviti što je brže moguće, a idealno, sve više i profilaktirovat pojavu novih problema.

Evo onda dolazi u pomoć je prekrasan alat za njegu kože novorođenčadi i dojilje - Bepanten.

Bepanten za novorođenčad - medicinska mast, krema, losion na bazi deksapantenola a.

Deksapantenol - pro-vitamin B5, ulazeći u stanice kože, aktivira se i pretvara u pantotenska kiselina, koja ima za regeneraciju kože, hidratacija, a neki antibakterijski učinak.

Sva tri oblika su savršeni kao novorođene bebe, i za ljude koji imaju problema sa kožom (suhe kože, oštećenje epidermisa, opekotine od sunca, itd) i može se koristiti na suhu kožu ili na otvorene rane, uključujući plač.

Koja je razlika masti, kreme i losioni Bepanten? A to su različiti oblici sastava (različite dodatne komponente koje daju potrebnu teksturu alata) za dosljednost i za druge svrhe.

Zašto nam je potreban Bepanten mast za bebe i dojilje?

Mast struktura ima izraženiji terapeutski učinak, daje više produžene apsorpcije formira zaštitni film na koži, a sve to zahvaljujući činjenici da je mast deblje i više viskozne (sastavljen je pčelinji vosak, što čini mast takve), a time i pada debljine nanosa.

S jedne strane, to je određeni nedostatak masti, može obojiti odjeću i, s druge strane, prirodni vosak ima dodatne antiseptički svojstva u pomaganju da se bore protiv infekcije i zbog toga i formira zaštitni sloj na koži.

Zbog toga, mnoge mame vole da koriste mast Bepanten da se brine za novorođenče kožu pelenski osip, bodljikava topline i raznih dermatitisa, u pratnji isušivanje kože. Za liječenje fraktura bradavica masti obliku Bepanten biti više odgovara.

I u kojim situacijama je bolje izabrati Bepanten krema za novorođenče?

Obliku kreme Bepanten više svetlosti i delikatna, on se brzo upija, ne ostavlja mrlje na odjeću. Međutim, to je razlog zašto je efekat se brzo razvija, ali je zadržao mnogo manje dugo.

Krema Bepanten ima u svom sastavu bademovog ulja, zbog čega se omogućava brzi vidljiv efekat hidratantne. Iz toga slijedi i imenovanje ovog obrasca.

Bepanten krema je savršena za svakodnevnu njegu suhe kože, za sprečavanje pukotina bradavica, pelenski osip, dermatitis u novorođenčadi.

Opekotine, svjetlo ogrebotine i rane za brzo olakšanje od suhe kože, tako da je bolje da odaberete kremu Bepanten.

Bepanten losion ima delikatnu strukturu i dvostruko sadrži Deksapantenola manje (2,5% u druga dva oblika svojih 5%). Stoga, Bepanten losion je koristiti umjesto kozmetičkih preventivne sredstvo za njegu kože, kao i za svakodnevnu njegu alergijskih, atopijskog oštećenja kože.

I kremu i mast i losion Bepanten može se primijeniti na lice novorođenčeta je kontraindicirana u tom pogledu, ne postoji priprema.

U skladu sa uputstvima za upotrebu bebe mast Bepanten samo kontraindikacija za korištenje ovog alata je idiosinkraziju komponente droge. Vrlo rijetko, ali se mogu razviti alergijsku reakciju na Bepanten.

Postoji još jedan oblik Bepanten - krema Bepanten plus za novorođenčad. Ona se razlikuje od jednostavnog Bepanten da je dio hlorheksidin, pri čemu krema Bepanten plus ima izražen antibakterijska svojstva i može se koristiti na inficiranih rana.

Koliko je Bepanten za novorođenčad?

Bepanten cijena za cev 30 grama počinje od 320 rubalja za mast i od 340 rubalja krema (krema malo skuplje, ali traju duže), ali za gramovy cijev 100 morat će već platiti najmanje 570 rubalja. Međutim, većina ambalaže profitabilan mali.

Što se tiče komentara za pripreme Bepanten za novorođenčad, gotovo svi roditelji su veoma zadovoljni sa pripremom od nedostataka ukazao na visoke troškove i krute metalne cijevi, što može ispucati i zbog toga, alat će izaći sa pritiskom rezultat pukotina.

Ako dodirnete ličnog iskustva u korištenju krema Bepanten, veoma sam zadovoljan svojim nastupom.

Ispucale bradavice mi ne smeta, ali dupe moje djece jako oporavio koristeći masti Bepanten kao u svakodnevnu njegu kože i u liječenju bodljikava topline.

Potnichku su tretirani i sin u vratu, pomogla brže i sudamen nije se pojavio, kako se koristi profilaktički ujutro i navečer u prirodnim naborima kože.

Umjesto zaključka - vrlo dobar lijek kada se koristi kao što je predviđeno i pogodan za svoj oblik slučaj.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Bepanten BabyBepanten Baby
Bepanten tokom trudnoćeBepanten tokom trudnoće
Bepanten tokom trudnoćeBepanten tokom trudnoće
Bepanten BabyBepanten Baby
Bepanten BabyBepanten Baby
Bepanten: 5 esencijalnih tokom trudnoće sredstvaBepanten: 5 esencijalnih tokom trudnoće sredstva
Bepanten od bodljikave topline i pelenski osip kod bebaBepanten od bodljikave topline i pelenski osip kod beba
Bepanten BabyBepanten Baby
Šta krema ispod pelena je bolji?Šta krema ispod pelena je bolji?
Cink mast za bebeCink mast za bebe

© 2011—2022 GurusBaby.com