GurusBaby.com

Homebirth

Početna rođenja: prednosti i maneHomebirth, kao što ste možda pogoditi iz definicije, održavaju se u kućama majki. Obično se odnosi na planiranu isporuku, u kojoj žena priprema tokom trudnoće, prolazi odgovarajuću obuku i konsultacije sa stručnjacima. U savremenim uslovima isporuke čak i kod kuće se gotovo uvijek vrši u pratnji je vješt rođenja polaznik, a ponekad mogu postojati dva.

Žena može odlučiti o takvim poroda iz različitih razloga:

  • Vjerska uvjerenja, prema kojem po rođenju ne bi trebao biti prisutan nebitne;
  • Strah od operacije ili ne-korištenje droga;
  • Od posebnog značaja za rođenje djeteta kao sveti proces, koji treba da se odvija kod kuće s najmilijima.

Bez obzira na razlog, isporuka kod kuće - to je lični izbor svake žene, od kojih ni jedna osoba ne može da priča u odsustvu kontraindikacija. S druge strane, doktor će savjetovati svog pacijenta da se porode kod kuće - to je vrlo lična stvar koju ne bi trebalo odlučio pod nečiji utjecaj.

Priprema za porođaj kod kuće

Početna rođenja - to je vrlo ozbiljna odluka. Prvo i najvažnije, potrebno je biti spreman psihički. To je važno shvatiti, a to je sigurno da upozori babica da bi proces mogao zahtijevati hospitalizaciju. Pre doktori moraju osigurati da su majka i dijete nema zdravstvenih problema, i nema drugih faktora rizika, što može zahtijevati medicinsku ili hirurške intervencije u tom procesu. Usput, ovo je jedan od glavnih razloga zašto je većina žena koje su odlučile da se porode kod kuće, sve radi normalno bez daljnjih komplikacija - poput majke po sebi zdravo.

Prema većina stručnjaka u kući isporuka, prije početka žene proces mora-slušati na sebe i ono što je ona sada osjeća ugodnije. Čak i ako je mama priprema za pojavu bebe kod kuće tokom trudnoće, ali u posljednjem trenutku je imala sumnje i želje da se u bolnici pod nadzorom ljekara, nema razloga za brigu. Glavni zadatak buduće majke - koliko god je moguće zaštititi sebe i svoju bebu od nepotrebnog stresa.

Osnovni princip radiš kod kuće porođaja - da prati proces, uputi majku i intervenirati samo kada je to neophodno. Za većinu situacija u pratećim profesionalaca ima niz aktivnosti koje se mogu raspravlja unaprijed.

Posebne uređaje za porođaj kod kuće nije potrebno: babica je uvijek u posjedu set neophodnih alata i dodatne pelene i prekrivača mogu upravljati da se pobrine unaprijed.

Početna rođenje u dogovoru sa pratnjom može odvijati u vodi. Da bi se to postiglo, koristi poseban bazen na napuhavanje, koji će omogućiti specijalista ili sebe, ili reći gdje da ga.

Koji provodi porođaja kod kuće?

Kako je ranije spomenuto, bez obzira na to gdje će rođenja održati, važno je da se provode pod nadzorom kvalificiranog profesionalnog. Takozvani "solo-rođenje" kada žena rodi sigurno sam, je sretan izuzetak koji potvrđuje pravilo. Ali u ovom slučaju za majku i dijete zdravstveni rizici su vrlo velike.

Dakle, prva i najvažnija faza - pronaći stručnjak koji ima dobro iskustvo i mišljenja. To bi trebalo biti neko ko može kompetentno i detaljno da ti kažem kako da dostave kod kuće, ponašanje majke obuku i precizno reagirati na svaku situaciju.

U isto vrijeme moramo shvatiti da ovjeren specijalista u ovoj oblasti u zemljama ZND, dok je nemoguće pronaći. Prema, na primjer, ruskom zakonu, ni babica nije mogao dobiti dozvolu za rad izvan bolnice zidova. Takve međunarodne diplome CPM i CNM još izdaju samo u inostranstvu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Partnerstva porođajaPartnerstva porođaja
HomebirthHomebirth
DitokiaDitokia
Homebirth: da li je uvijek vrijedno rizikovati nepromišljeno?Homebirth: da li je uvijek vrijedno rizikovati nepromišljeno?
Vertikalna rođenjaVertikalna rođenja
Ometao radOmetao rad
40 Tjedna trudnoće40 Tjedna trudnoće
Kako se pripremiti za porođajKako se pripremiti za porođaj
Ženske radneŽenske radne
Vrste iz rodovaVrste iz rodova

© 2011—2022 GurusBaby.com