GurusBaby.com

Doktori bolnice pokazala - djeca umiru u dimu cigareta

Video: Štetno IMUNIZACIJA: Gennady Onishchenko o vakcinaciji

pušenje mama

upozorava Ministarstvo zdravlja o opasnostima od pušenja po zdravlje tako široko pokriveni svi mediji, mi se čini da ga upiti sa mlijekom njihovih majki. ali ipak veliki dio novorođenčadi početi da "dim" je još uvijek u maternici. bolnici doktori u odnosu na zdravstveno stanje djece čije su majke nepušački i ženama koje nikada nisu rastali sa cigaretom tokom trudnoće, i dobio šokantne rezultate.

Porodilište Minsk regija - ovo je jedan od vodećih perinatalne centara u Bjelorusiji. Njegov zadatak - da pomogne trudnice sa najtežim extragenital patologija i komplikacija trudnoće, porođaja i dojenja njihove bebe. Na osnovu bolnice, pored čisto praktičnih liječničke djelatnosti, provodi istraživanja od strane osoblja Odjela za ginekologiju i akušerstvo. Zahvaljujući zajedničkim naporima bolnice liječnike i znanstvenike, majki i smrtnosti novorođenčadi u Bjelorusiji je jedna od najnižih među zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Video: # Nikotin_ traka Smrt

Da bi se utvrdilo točno kako pogođeni pušenje za vrijeme trudnoće na razvoj djeteta, u bolnici doktori analizirali medicinsku dokumentaciju djece i njihovih majki. Studija je obuhvatila ginekolozi, pedijatri, neonatologa, intenziviste. Analizirani istovremeno dvije jednake veličine grupe žena: pušenje i nepušače.

Ovo su rezultati istraživanja:

  1. Na 100% majki koji su nastavili pušiti za vrijeme trudnoće, razvoja djeteta održan je u kontekstu intrauterina hipoksija različite težine. To znači da je fetus stalno osjetio strašan osjećaj nedostatka zraka. Istovremeno nepušački žena, hronične fetalne hipoksije za vrijeme trudnoće je dijagnosticiran u samo jedna beba od sedam.
  2. U takvom stanju neprekidne borbe za njihove živote jedan od deset "pušenje", primetio epizode akutne fetalne intrauterine hipoksije primoravaju doktori da preduzmu ekstremne kurativne mjere da ga spasi. Takve situacije se snimaju u kontrolnoj grupi samo 1,7%.
  3. Nedostatak kisika, zajedno sa toksičnih efekata duhanskih katrana i nikotina na fetus objasniti sljedeće činjenice: razne anomalije i malformacija kod djece majki pušenja nije pronađeno u 17% slučajeva, i od nepušača - samo 2%.
  4. Ukupno intrauterini zastoj rasta, da utiče na fizički i psihički razvoj djeteta - je druga učestalost komplikacija pušenja u trudnoći. Samo 23% djece, koji je radio nikotin, bili u stanju da ga izbjeći. U ne-pušenje majki čija je trudnoća bila čak i na pozadini teških extragenital bolesti, djeca rođena mnogo veće i jače: imaju intrauterini zastoj rasta je kod 4,5 puta manje.
  5. U 94% slučajeva su dimljeni tokom trudnoće posebno zabilježene žene razvoja djeteta u neonatalnom periodu. Najčešći problemi su bili prekomjerne uzbuđenja, sporo težine, povraćanje, male brade i rukovali dok plače, kolike. Ove patološke reakcije adaptacije potrebne odredište u liječenju bolnici i produženo medicinski nadzor nakon otpusta dalje. Mnogo manje, samo 18% "nepušača" Djeca su bila umanjena prilagođavanje vanmaterične život.

U analizi koja je održana prije rođenja ginekoloških patologije ispostavilo se da je problem "majke pušenje i trudnoća" je mnogo dublje. U 70% žena koji se ne žele ostaviti cigareta tokom pregravid pripreme zamisliti istoriju dokumentovano pobačaja, mrtvorođene i preranog poroda, dok je u nepušača - samo 6.5. 4-puta povećan rizik od dostavljanja dijete prerano zbog izloženosti duvanskom katrana u posteljici i muskulaturu maternice.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
U kojoj bolnici odabrati?U kojoj bolnici odabrati?
Pušenje tokom dojenjaPušenje tokom dojenja
Da li je moguće za trudnice pušiti?Da li je moguće za trudnice pušiti?
Group Health kod novorođenčadiGroup Health kod novorođenčadi
Trudnoća i pušenjeTrudnoća i pušenje
Da li je moguće kombinirati navika i dojenja?Da li je moguće kombinirati navika i dojenja?
Efekti pušenja u trudnoćiEfekti pušenja u trudnoći
Pitanja za opstetričar-ginekologPitanja za opstetričar-ginekolog
Pušenje u ranoj trudnoćiPušenje u ranoj trudnoći
Pušenje tokom dojenjaPušenje tokom dojenja
» » » Doktori bolnice pokazala - djeca umiru u dimu cigareta

© 2011—2022 GurusBaby.com