GurusBaby.com

Majke koje puše djeca su izložena mentalnih poremećaja

Video: Da li Pooh Have mentalnim poremećajima? - Winnie the Pooh Theory - Crtani film Conspiracy (Ep 35).

Kurenie

Video: bolesnu majku uhvaćen na kameru sa novorođenče otac samo sjedi po & rekorde!

Za žene koje su pušile tokom trudnoće, rizik da djeca s bipolarnim poremećajem (ranije se zove manično-depresivna bolesti) udvostručena. To je zaključak od strane istraživača sa Univerziteta Columbia.

Mladi istraživači, pod vodstvom profesora Alan Brown kliničke psihijatrije i finansira od strane Instituta za mentalno zdravlje proučavao medicinske dokumentacije od 79 pacijenata koji pate od bipolarnog mentalnih poremećaja. Za usporedbu, slučajnom uzorku formirana je u kontrolnoj grupi od 654 zdravih pojedinaca različitih etničkih, obrazovnih i profesionalnih karakteristika. U eksperimentalnom modelu statističke analize i obrade medicinskih subjekata podataka kreiran je proces bi se otklonile sve ostale negativne faktore koji utiču na trudnoću, zadržavajući kao jedina značajna sama pušenje majke u trudnoći. Rezultati su pokazali da su djeca sa bipolarni afektivni poremećaj se javlja dva puta češće od onih čiji je trudna majka napustila duvana ili nikada nisu pušile na sve.

Video: Children of Darkness ~ pogledamo unutra FULL DOKUMENTARNI [HD]

To je već dokazano vezu između pušenja trudnice i razvoja poremećaja pažnje kod djece i hiperaktivno ponašanje. Jedinstvenost ove studije je da je klinička slika bipolarnog poremećaja evidentna tek nakon mnogo godina: u svojim tinejdžerskim godinama ili odrasle.

Prema Dr Mario Maj medicinu Klinike za psihijatriju University of Naples, nervnog tkiva fetusa, nikotin se vezuje za specifične receptore. To mijenja metabolizam neurona, narušava njihov razvoj i čineći ih osjetljive na druge nepovoljne faktore okoline. Tokom vremena, to dovodi do ispoljavanja djeteta različite u obliku i težini mentalnih poremećaja, tinejdžeri, pa čak i odraslih.

Video: Baby Monkey Eksperimenti Exposed | National Institutes of Health

Istraživači su jednoglasni u tvrdnji da duvanskog dima - jedan je od nekoliko opasnih za ljudsko nepovoljnih ekoloških faktora koji utiču se može izbjeći. Dovoljno je samo želi da njegova majka da rode zdravo potomstvo, a njen snažne volje odluku da prestane pušiti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Šta crtanih filmova vaša djeca gledajuŠta crtanih filmova vaša djeca gledaju
Mole - fotografMole - fotograf
Savushkin, koji nisu vjerovali u čudaSavushkin, koji nisu vjerovali u čuda
SpicaSpica
Audio knjige Boris Zakhoder (pjesme i priče). Slušajte i preuzeti audio vila.Audio knjige Boris Zakhoder (pjesme i priče). Slušajte i preuzeti audio vila.
Opet zmaja i VitezOpet zmaja i Vitez
Igračke Winnie the Pooh i njegovi prijatelji iz trokutastog modulaIgračke Winnie the Pooh i njegovi prijatelji iz trokutastog modula
Winnie the Pooh Goes ObilazakWinnie the Pooh Goes Obilazak
Efekti pušenja u trudnoćiEfekti pušenja u trudnoći
Snijeg ljudiSnijeg ljudi
» » » Majke koje puše djeca su izložena mentalnih poremećaja

© 2011—2022 GurusBaby.com