GurusBaby.com

Izbor i upotrebu termalne vode za lice

Termalna voda FaceVoda za piće je od vitalnog značaja za ljudsko tijelo, ali potreba za iskustvo više tečnosti i naše kože. Naprezanja, razmažena okruženje tehnički napredak i mnogim drugim faktorima sušene dermis, koji ubrzava proces nestaje. Za hidrataciju kože lica potrebna posebna voda, koja se zove termo.

Video: Odgovor # 6 - Termalna voda, u kozmetici, vitamin D, katran sapun, sredstvo za čišćenje lica, Lineups

Izvori i sastav

Vruće magme diže iz dubine gornjim slojevima i hladi pod uticajem vazduha. Prema zakonima fizike, tečnost kondenzuje na površini, bogat mineralima i soli. Osim toga, padavine, prodirući duboko kore i formira kurativne izvora vlage.

Termalna voda se proizvodi u duboku vodu, a temperatura je uvijek iznad 20 ° C. Ne miješajte ga sa mineralnim, jer su izvori potonji su bliže površini Zemlje, tako da sadrži više toksičnih spojeva. Sastav termalne vode uključuje pluralnost soli i minerala, kao što su natrij, kalij, mangan, brom, selen, bakar, i drugi.

Još u antičko doba termalnih voda su bile popularne i koriste se za opšte zdravstveno stanje. Danas, ovaj jedinstveni tečnost se izvlači i pročišćena na poseban način i pakuje u zgodan sprej boce, ili dodati na kozmetiku.

Video: Pet načina da Koristite Evian lica Mist | @girlythingsby_e

Ono što je termalna voda?

Ova tečnost sastav je u neposrednoj blizini međustaničnu, toliko različita antialergijski i relativnu sigurnost. To je pogodan za odrasle i dječje kože. Termalna voda se preporučuje da koristite prije nanošenja kreme ili druge kozmetičke proizvode kako bi se poboljšala penetracija korisnih sastojaka u dublje slojeve dermisa.

U vruće sezone termo sprej postaje pravi spas. Prskanje može biti bezbroj puta u toku dana da vlaže i osvježiti kožu. Osim toga, termalna voda može se razrijediti ili maske da ga dodate u losionima. Osim suhe kože pomaže da se riješi crvenilo, iritacije, akne i masnu sjaj.

Nanesite termalne tekućine može biti i više od šminke. Takvi tretmani voda ne pokvari šminku i popraviti je. Međutim, u ovom slučaju važno je da koristite određenu utjelovljenje termalne vode.

vrste

Na kozmetičkom tržištu nudi sljedeće vrste termalne vode, koje se razlikuju u sastavu i karakteristikama:

  • izotoničan. Neutralna voda koja sadrži soli i minerala u iste koncentracije u kojoj su zastupljeni u ćelijama organizma. Idealan je za normalnu i suhu kožu.
  • visoko mineralizacije. Takva voda sadrži povećane količine soli makro i mikroelemenata. To je prikladno koristiti za masnu i mješovitu kožu, kao i za borbu protiv akni. Osim toga, uspostavlja veliki šminke.
  • slankast. Koncentracija minerala u njoj manje od 1 g / l. Takvi proizvodi su idealni za blagi hidratantna dehidriran epidermisa.
  • obogaćen selenom. Ovo je najbolja opcija za osjetljivu ili zrelu kožu. selen soli neutralizirati slobodne radikale koji uzrokuju proces starenja.
  • S eteričnim uljima. Proizvođači mogu dodati dodatne komponente da poveća svoju efikasnost u termalnoj vodi. Na primjer, ružino ulje se bori protiv opekotina od sunca, i kamilice - umirujuće iritiranu kožu. Međutim, s takvim alatom treba biti oprezan da se svima koji ima tendenciju da se alergijske reakcije.

Savršen termalna voda nema potrebe da pokuša različite opcije i pronašli odgovarajući za vas. Prednost je bolje dati francuski brend, jer se u ovom regionu najveći broj toplih izvora. U ovom slučaju, visoka cijena nije uvijek pokazatelj kvalitete, ponekad morate da preplatiti za poznati brand.

aplikacija

Korištenje termalne vode za liceTermalna voda se proizvodi uglavnom u obliku sprejeva. Obratite pažnju na sprej, neophodno je da je on stvorio svjetlo oblak sitne kapljice. Nanesite vodu na lice treba da bude na udaljenosti od 20-30 cm, prskanje za 5 sekundi. U ovom slučaju, ruka je pogodan za pisanje osam do ravnomjerno pokriva cijelo lice.

Izotonični termalna voda može ostati na koži da se potpuno osuši. Ako koristite tečnost sa bogatom mineralnog sastava, to je najbolje da se ovlaži višak sa suhom krpom za sprečavanje osjećaje zategnutosti.

Termalna voda - svestran i učinkovit alat za svakodnevnu njegu i kontrolu zajedničkih problema kože. Nakon samo nekoliko aplikacija to će biti vaš najbolji asistent kozmetičke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Izbor hidratantne kreme za kućnu njegu kožeIzbor hidratantne kreme za kućnu njegu kože
Dopaivat li grudnichka vodeDopaivat li grudnichka vode
Foto Piste, kućnu njegu za vodicuFoto Piste, kućnu njegu za vodicu
Ćufte sa sosomĆufte sa sosom
Koliko možete popiti trudnaKoliko možete popiti trudna
Ono što je termalna voda. Prednosti za kožuOno što je termalna voda. Prednosti za kožu
Ne možeš biti trudna ili piti gazirana pića?Ne možeš biti trudna ili piti gazirana pića?
Karakteristike kože u trudnoćiKarakteristike kože u trudnoći
Karakteristike njegu suhe kože licaKarakteristike njegu suhe kože lica
15. Nedelje trudnoće15. Nedelje trudnoće
» » » Izbor i upotrebu termalne vode za lice

© 2011—2022 GurusBaby.com