GurusBaby.com

Povrati svoju liniju nakon poroda

Figuru nakon porodaUnatoč naporima brigu bebe, polovičnih mame žele da ostanu atraktivno i poželjno. Ali razmišljanje nije sretan u ogledalu - ima viška kilograma nestaje struk, stomak ispupčenja, pokazuju mnoge druge probleme. Naravno, da se brzo vratiti figuru nakon poroda ne radi, ali ako koristite integrirani pristup koji može postići željeni rezultat.

prvih mjeseci

U prva dva mjeseca nakon što je ne može se smatrati rođenje bilo kakve ozbiljne fizičke aktivnosti i ishrane. Glavno sredstvo u borbi za komad da se nakon poroda zavoj koji sprečava opuštanje trbušnih mišića i opuštene kože. On mora odgovarati veličini odeću pre trudnoće. Ako je period trudnoće za ženu se oporavio više od 12 kg, trebate izabrati zavoj za 1-2 veličine veći. Stavi ga u ležećem položaju i nemaju više od 10 sati dnevno, skida preko noći.

Nakon vaginalni porođaj je moguće početi raditi vježbe za jačanje trbušnih mišića, a ne ranije od 6-8 tjedna nakon carskog reza - nakon 2-2,5 mjeseca. Ali ako želite da biste dobili u obliku rano, do preporučenog perioda može učiniti jednostavne vježbe: dah se crta u želucu na dah - relax, ponoviti 10-15 puta. Ova vježba se može ponoviti u bilo koje doba dana.

Dok kupanje se preporučuje trljati trbuh područje hladnom vodom pomoću tuša. U isto vrijeme sve pokrete koje treba obaviti u smjeru kazaljke na satu.

Nakon 2-3 mjeseci nakon rođenja možete početi da efikasnije metode brojke oporavak.

pravilnu ishranu

Mlada majka, bez obzira na to da li je ona dojenja ili ne, treba jesti 5-6 puta na dan, male porcije. Dijeta treba biti uravnotežena sadržaj proteina, ugljikohidrata i masti, a uključuju sve potrebne vitamine, mikro i makro.

Kako da sačuvate figura sa takvom zasićenom moć? To bi trebalo biti točno u meniju udio pržene, masne, dimljeni, soljeni, pečena i slatke hrane. Dijeta treba da bude prisutan povrće, voće, kuhano meso i ribu, integralne žitarice, sjemenke, orašasti plodovi. Također je potrebno da pijete dosta tečnosti - čista voda, svježi sokovi, voćnih napitaka i voćnih napitaka.

Dojilja kako bi se bolje uskladiti ishranu sa svojim pedijatrom, jer nije sve namirnice se mogu jesti tokom perioda dojenja.

trbuh

Povrati svoju liniju nakon porodaNajefikasniji način za vraćanje mišića u prvobitno stanje - prirodni fizičke aktivnosti. Mnoge žene se uspješno koristi za to trbušni ples. Dokazano je da u vrijeme tog radnog odnosa radio i ojačati duboke trbušne mišiće. Osim toga, vuče želudac, žena ima normalnu cirkulaciju krvi u male karlice. Ovo je posebno važno nakon rođenja.

Sistematski raditi na slici nakon porođaja, možete koristiti poseban set fizičke vježbe koje su usmjerene na izradu trbušnih mišića. Po pravilu, oni se izvode u ležećem položaju. Sve vježbe ovog tipa mogu se podijeliti na efekte na mišićne grupe:

  • Donjem dijelu trbuha odjel. Ove vježbe uključuju rad nogu - savijanje i ispravljanje, podizanje i spuštanje, kružne i cross vježbe.
  • U gornjem abdomenu odjel. U cilju jačanja ovom dijelu štampe čini zaokret, podizanje i niže torzo.
  • oblikusi. Takav kompleks uključuje vježbe za rad nogu i cross torzo.
  • Čitav abdominalni odjel. Tokom podaci vježbe istovremeno poziva i noge, i torzo.

Video: telesni fleks lekcija vratiti figuru nakon poroda

Da biste vratili brojke, pored fizičkog vježbanja preporučuje se redovno koriste posebnu kozmetiku za zatezanje kože trbuha. To mogu biti kreme, losioni, gelovi, eterična ulja.

grudi

Mnoge žene vjeruju da većina pati od oblika nakon porođaja dojke. U cilju minimiziranja negativnih promjena, treba poslušati neke savjete.

grudnjak. Odmah nakon rođenja, žena treba da nosi to nalaže grudnjak. To bi trebalo da imaju širok trake i dobro podržavaju grudi, ne dopuštajući mu da se ugibaju.

Posebna kreme i losioni. Potrebno je odabrati kozmetike koji je dizajniran za njegu grudi nakon trudnoće. Međutim, dojenja period, potrebno je da pažljivo pročitate upute i njegov sastav.

vježbe. Trebalo bi da redovno obavljaju vježbe za grudi. Najjednostavnija od njih - push-up, podrška u struku ili vertikalni zid.

Stvar vođenja figuru nakon rođenja od interesa za mnoge žene. Važna u procesu vraćanja stare forme - strpljenje, pravilnosti i vjera u vlastite snage. Zatim željeni rezultat neće dugo trajati.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Oporavak mišića nakon porodaOporavak mišića nakon poroda
Kako ukloniti stomaku nakon porodaKako ukloniti stomaku nakon poroda
Povrati svoju liniju nakon porodaPovrati svoju liniju nakon poroda
Zavoj nakon carskog rezaZavoj nakon carskog reza
Vaginalni oporavitiVaginalni oporaviti
Mogu li preuzeti novinarima nakon porođaja?Mogu li preuzeti novinarima nakon porođaja?
Oporavak žensko tijelo nakon carskog rezaOporavak žensko tijelo nakon carskog reza
Kako ukloniti stomaku nakon porodaKako ukloniti stomaku nakon poroda
Kako ukloniti stomak nakon carskog reza?Kako ukloniti stomak nakon carskog reza?
Vježbe za abdomen i vratiti oblik nakon porodaVježbe za abdomen i vratiti oblik nakon poroda
» » » Povrati svoju liniju nakon poroda

© 2011—2022 GurusBaby.com