GurusBaby.com

Uzroci bradavica na kapku i metode njihovog uklanjanja

Papiloma - benigne izrasline koje se javljaju na koži ili sluznicama kao rezultat aktivnosti humanog papiloma virusa (HPV). Spolja, izgledaju kao bradavice, imaju neravne, hrapave površine, i držati na tankom stabljici. Ova vrsta obrazovanja ne izgledaju estetski ugodan i donijeti mnogo neugodnosti i nelagode. Posebnih problema papiloma dostaviti na kapcima, koji uzrokuju smetnje vida, bol i razvoj sistema.

papiloma u stoljeću

prenosnog puta

Najčešći način zaraze humanim papiloma virusom - kontakt-domaćinstva. To se može dogoditi čak iu prisustvu male ogrebotine, ili povrede. Rizik se povećava infekcije sa lošim za ličnu higijenu (prljavih ruku, koje dotakla ogradu u transportu, a zatim protrljao oči), korištenje tuđe stvari (ručnici, prostirke u kupatilu ili spužvama) i kozmetike (sapun, maskara, sjenilo i vrhnje ).

Još jedan HPV prijenos varijanta je seksualno - od pacijenta do zdravog partnera u slučaju kvara zaštite barijere (kondoma). Izuzetno je važno da pažljivo odnosi na izbor seksualnog partnera i da se više selektivan u seksualne odnose.

karakteristika virusa je da to može biti dugo u tijelu, ne dokaže. Njegova aktivacija sljedeći faktori: imunološki sistem, oslabljen zbog loše ishrane ili česte prehlade, zbog povreda, posjekotina i ogrebotina na koži, stalni umor i osjetljivost organizma na stres, kao i bliski kontakt s osobom koja je uočila jasnih znakova HPV-a.

Postoje dvije glavne vrste bradavica. Prvi tip - nizkoonkoaktivnye koji ne zahtijevaju posebnu dugoročno liječenje i treba ukloniti hirurškim metodama. Drugi tip - vysokoonkoaktivnye koji imaju visoku mogućnost transformacije u malignih tumora. Takva papiloma zahtijevaju posebno liječenje nakon prvog kontaktirali onkolog ili dermatolog.

Pojava kapka papiloma - razlog za zabrinutost i neposredne tretman u zdravstvenoj ustanovi. Vama je izuzetno teško utvrditi vrstu obrazovanja i odlučuje o strategiji liječenja.

Metode za uklanjanje

Papiloma u oči nisu samo estetski defekt, ali i predstavljati opasnost za zdravlje. Budite sigurni da se odmah obratite lekaru nakon otkrivanja tumora. Prije svega, stručnjak treba odrediti tip papiloma i prirodu njegovog nastanka. Za ovu seriju testova je dodijeljen na osnovu kojih da odaberete najviše odgovarajući tretman.

Video: uklanjanje papiloma u stoljeću

Pratite pravila kako se ne bi pogoršavaju situaciju:

  • Ni u kom slučaju ne pokušavajte ukloniti papiloma pomoću farmaceutske droge i tradicionalnih lijekova.
  • Minimizirati dodiruje kapci i izbjeći ozljede.
  • Jačaju imunološki sistem uzimanje vitamina kompleksa i dobro izbalansirana jelo.

Za uklanjanje bradavica na kapcima nekoliko metoda. Svi postupci se izvode u medicinskoj ustanovi pod nadzorom iskusnog profesionalca, uz primjenu lokalne anestezije i ne zahtijevaju posebne rehabilitacije ili oporavak. Razmotrite najpopularniji i efikasni.

Lasersko uklanjanje. Sigurna procedura, koja traje nekoliko minuta. papiloma tijelo je uklonjen postepeno pod uticajem lasera ultrakratki pulsnog talasa.

Video: Pogledajte Kako se riješi bradavica, bradavica i papiloma - kako da biste dobili osloboditi od papiloma na licu

Cryodestruction. Za postupak koristi tečni azot - razaranje tkiva tumora nastaje pod uticajem niskih temperatura. Ova metoda je apsolutno siguran i bezbolan, ne zahtijeva čak i pre-anestetik. U 99% slučajeva nakon cryodestruction ne relaps.

Hirurško uklanjanje. Ova metoda se rijetko koristi jer je vrlo opasno, jer raspolažu skalpel pada u neposrednoj blizini oka. Nakon operativnog uklanjanja često ožiljaka i ožiljaka, koji ne samo da ne izgledaju estetski ugodan, ali također može ometati normalnu zatvaranje stoljeća.

Nakon uklanjanja papiloma na kapku nastavak higijene oči, izbjegavajte kupanje u otvorenim vodama, a opet da ne dodirnete oči rukama. Osim toga, jačaju imunološki sistem i zadržati svoje zdravlje kako bi se izbjeglo ponavljanje bolesti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Bradavice u trudnoćiBradavice u trudnoći
Ono što trebate znati o humanog papiloma virusa kod žena?Ono što trebate znati o humanog papiloma virusa kod žena?
Spermicida: nonoksilolSpermicida: nonoksilol
Trudnoća i ljudski papiloma virus: problemi, liječenje, prognozaTrudnoća i ljudski papiloma virus: problemi, liječenje, prognoza
Papiloma tokom trudnoćePapiloma tokom trudnoće
Zašto se papiloma na vratu i kako da biste dobili osloboditi od njih?Zašto se papiloma na vratu i kako da biste dobili osloboditi od njih?
Simptomi i liječenje kondilomaSimptomi i liječenje kondiloma
Bradavice tokom trudnoće: pronaći i uništiti!Bradavice tokom trudnoće: pronaći i uništiti!
Bradavice kod djeceBradavice kod djece
Metode za uklanjanje bradavicaMetode za uklanjanje bradavica
» » » Uzroci bradavica na kapku i metode njihovog uklanjanja

© 2011—2022 GurusBaby.com